Samsung Galaxy Note 9 zal wederom in augustus het levenslicht zien

Samsung komt elk jaar met een hoop nieuwe telefoons naar de markt, waaronder ieder jaar ook een Note-smartphone. Dit jaar zal de Note 9 op de markt verschijnen.

Vorig jaar kwam Samsung op 23 augustus met de nieuwste telg van de Galaxy Note lijn op de proppen. Na de catastrofale problemen van de Galaxy Note 7 nam het bedrijf geruim extra de tijd om te zorgen dat het toestel op orde zou zijn. Nu, bijna een jaar na dato is Samsung weer hard op weg om een nieuw toestel te lanceren die de Note-naamgeving mag dragen, de Samsung Galaxy Note 9.

Onthulling

Per bericht van Bloomberg lijkt het erop dat het bedrijf een Unpacked event wilt plannen voor op 9 augustus. Aan de ene kan is dit een verrassend gegeven, het bedrijf stapt hiermee immers weg van de traditionele onthulling net voor de IFA beurs in Berlijn.

Dat de onthulling van de Note 9 er al redelijk snel aan lijkt te komen voorspelt niet veel goeds voor de kans op een vingerafdrukscanner in het scherm. Eerder dit jaar kwamen er vanuit verschillende tegenstrijdige berichten over deze complicatie. Als een designrender van OnLeaks echter geloofd mag worden, dan lijkt het er inderdaad op dat Samsung 2018 niet ziet als het jaar van de vingerafdrukscanner in het scherm.

Specificaties

Het moge duidelijk zijn dat we ons bevinden in 2018, en daar horen dan ook de nodige high-end specificaties bij. Voor de Note 9 zal dit waarschijnlijk betekenen dat het toestel waarschijnlijk de Exynos 9810 SoC mee zal krijgen in Europa, en de vertrouwde Qualcomm Snapdragon 845 in markten zoals de Verenigde Staten. Verder zou je in de lijn der verwachting kunnen zeggen dat Samsung wederom twee verschillende varianten uit gaat brengen met verschillende hoeveelheden RAM en interne opslag. Het blijft echter hangen op gedachtegangen en geruchten, dus u kunt deze informatie gerust met een korreltje zou nemen.

OnLeaks

Wat volgens geruchten tevens gaat veranderen is de Note 9 is de camera. Wat Samsung echter precies met de camera van plan is, is onbekend.

Prijzen

Qua prijzen is er wederom niks bekend, wel zou je kunnen verwachten dat de adviesprijzen van de Note 9 boven de €900 zullen beginnen. Vorig jaar kwam de Note 8 op de markt met een adviesprijs van €999, daarmee was het tot nu toe de duurste smartphone van Samsung. In verhouding met andere high-end toestellen was de prijs echter niet ver boven verwachting, zo begon de iPhone X met een adviesprijs van €1.159 euro voor het 64GB model.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business