Vivo Nex

Vivo hield de technologiewereld als sinds februari in spanning door de Vivo Apex, inmiddels is het toestel officieel gelanceerd in de vorm van de Vivo Nex.

Vivo is in Europa misschien niet een smartphonemerk waar je aan zou denken, het bedrijf verkoopt immers ook geen smartphones buiten China. Daar lijkt met de lancering van hun nieuwste vlaggenschip, de Vivo Nex, helaas geen verandering in te komen. Het nieuwe toestel toont wel een revolutie in de wereld van smartphones, een revolutie waar Vivo als eerste smartphonemerk ter wereld mee op de proppen komt.

 

Dat Vivo druk bezig was met een randloze smartphone stond al vast tijdens het Mobile World Congress in februari van dit jaar. Het bedrijf toonde tijdens deze conferentie een prototype telefoon, welke weliswaar werkzaam was, maar niet zo verkocht zou gaan worden. Het bleef na de conferentie een lange tijd stil, tot vorige maand. In mei stuurde het bedrijf de uitnodigingen voor het evenement waar de telefoon aangekondigd zou gaan worden naar buiten, welke gevolgd werd door een vloedgolf aan geruchten. Inmiddels is de randloze telefoon van Vivo echter werkelijkheid geworden.

Specificaties

De vraag blijft nu echter, wat heeft Vivo Nex nu in de werkelijkheid te bieden? Allereerst bevat de Vivo Nex een 6.59-inch Full-HD+ OLED-beeldscherm, het grootste beeldscherm in een smartphone in tijden. De schermranden zijn tevens enorm klein, al zullen we nooit een smartphone krijgen zonder enige schermranden. Aan de bovenkant heeft het toestel een schermrand van 2,16mm, de zijkanten zijn iets kleiner met 1.71mm in de breedte, en aan de onderkant is er een schermrand van 5mm. Als luidspreker voor de nodige telefoongesprekken trilt het volledige scherm om de vibraties over te brengen. Overige sensoren zitten verwerkt in de enorm kleine bezel aan de bovenkant.

Deze enorm kleine randen geeft het toestel een luxe uiterlijk, deze luxe wordt doorgezet bij de specificaties. Het toestel is zoals verwacht uitgerust met de Qualcomm Snapdragon 845 met 8GB RAM en 128GB interne opslag, al zal er ook een 256GB variant verschijnen.

Vivo heeft ook de nodige moeite gedaan voor de camera’s, het toestel heeft immers geen camera in de schermranden. De 8Mp selfiecamera zal uit de behuizing komen zodra je de camera-app opent en wisselt naar de selfiecamera. Aan de achterkant zijn tevens de nodige camera’s te vinden in een verticale oriëntatie. Zoals verwacht gaat het om 2 sensoren, een 12Mp sensor met een f/1.8 aperture en een 5Mp sensor met een f/2.4 aperture.

Beschikbaarheid

De toekomst van de smartphonewereld zal binnenkort in China verkrijgbaar zijn. Vivo heeft aangegeven De Vivo Nex ook naar andere landen te brengen, maar dit zal zeker niet binnen de westerse markt zijn. Mocht je hem willen importeren dan kost de 128GB variant omgerekend €595 euro, waar de 256GB variant voor ongeveer €661 euro over de toonbank gaat.