Google stopt directie installatie Google Chrome extensies vanuit websites

Google is voortdurend bezig om de veiligheid van Google Chrome en zo haar gebruikers te verhogen. Er komen nu extra maatregelen voor het installeren van extensies.

Google is al jaren bezig om de veiligheid van haar browsers te verhogen, daarmee groeit het bedrijf mee met de kwetsbaarheden van het internet. Inmiddels is het bedrijf bij Google Chrome aangekomen bij de Extensies, en zet het bedrijf daar later dit jaar een grotere stap mee. Directe installaties vanuit websites zullen niet meer mogelijk zijn.

Directe installaties

In een blogpost legt het Chromium team (ofwel het team wat aan Google Chrome werkt) uit waarom directe installaties moeten stoppen. Volgens het bedrijf worden er te vaak extensies geïnstalleerd bij gebruikers die ongewenst zijn. Ook worden er extensies geïnstalleerd zonder dat gebruikers dit door hebben, de installatie begon tot nu toe namelijk direct na het klikken op de knop. Verder wilt Google ervoor zorgen dat gebruikers voldoende informatie kunnen opzoeken en lezen over de extensie die ze gaan installeren.

De verandering wordt in 3 fasen doorgevoerd om zo ontwikkelaars de tijd te geven de knoppen op hun website aan te passen. Mocht een ontwikkelaar echter na woensdag een extensie publiceren dan zal de blokkade direct ingaan. Gebruikers zullen namelijk naar de Google Chrome Web Store gestuurd worden zodra chrome.webstore.install() wordt getriggerd. Voor apps die vóór 12 juni gepubliceerd zijn geldt deze maatregel pas vanaf 12 september. Vanaf eind december zal de inline installatie API volledig verwijderd worden waarna deze niet meer zal functioneren in de browser.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business