Huawei lanceert cloud-variant van Windows 10 voor op je smartphone

Veel Windowsapplicaties kunnen simpelweg niet op je smartphone draaien. Huawei vindt echter dat dit geen probleem moet zijn en komt met een cloud gebaseerde variant van Windows 10 voor haar smartphones.

De wereld is al jaren bezig met een push naar productiviteit, een groot onderdeel daarvan tegenwoordig is de smartphone. De functionaliteit van een smartphone met bijvoorbeeld Android of iOS blijft tegenvallen, de belangrijkere veelgebruikte desktopapplicaties werken op geen van beide besturingssystemen. Geen wonder eigenlijk, deze applicaties vragen bijna altijd te veel opslagruimte en rekenkracht van een smartphone. Huawei heeft gedurende CES Asia, niet te verwarren met de CES in Las Vegas, een oplossing voor dit ‘probleem’ geïntroduceerd.

Huawei Cloud PC

Echt nieuw is het idee niet meer, Huawei kwam namelijk al eerder met het idee op de proppen voor op de zakelijke markt. Op de zakelijke markt zijn er veel Thin Clients aanwezig die niet de rekenkracht en opslag hebben om de zwaardere programma’s te draaien. Daarom kwam het bedrijf met het idee om Windows 10 vanaf servers naar de Thin Clients te streamen, zo kunnen deze gebruikers naar gelang dit benodigd is de zwaardere desktopapplicaties draaien.

Huawei komt met precies dat idee nu ook naar smartphones, zo kondigde het bedrijf donderdag aan tijdens CES Asia 2018. Tijdens de beurs waren er verschillende demonstraties van wat de service allemaal kan doen. Tijdens deze demonstraties waren de telefoons verbonden met een dock om vervolgens aangesloten te worden op een groot beeldscherm, waarmee je de volledige Windows ervaring meekrijgt. Zo kan je met Huawei Cloud PC een foto maken met een van de ondersteunde Huawei smartphones. Vervolgens kan je deze bewerken via de Photoshop applicatie welke geïnstalleerd was op de virtual machine. Wat daarnaast ook enorm handig is, is dat met het Huawei Desktop Protocol ook bestanden die al op de telefoon stonden benaderd kunnen worden vanuit de virtual machine.

Enkel naar China

Helaas zijn er wel een paar dingen waar op gelet moet worden bij het gebruik van de Huawei Cloud PC. Zo is een sterke internetverbinding enorm van belang, als deze wegvalt ben je alle bestanden kwijt, tevens is de snelheid van belang om een vloeiende ervaring te hebben. Daarnaast zijn er maar een beperkt aantal ondersteunde smartphones, waaronder de Huawei P20 en P20 Pro, de Mate 10, Mate R5 en de MediaPad M5 als de enigste tablet.

Het grootste nadeel voor ons Europeanen is echter dat de service enkel beschikbaar komt voor China. Het bedrijf heeft bijna al haar servers in China staan, en streamen naar bijvoorbeeld Europa zou te veel latency veroorzaken. Wel heeft Huawei aangegeven mogelijk servers in Europa te gaan plaatsen mocht de service enorm populair blijken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business