Instagram geeft ‘gluurders’ Instagram Stories vrij spel

Instagram heeft sinds augustus 2016 de Stories in haar functiepakket zitten, waarmee gebruikers zowel foto’s en video’s kunnen delen over wat ze in het alledaagse leven doen. Helaas komen daar ook altijd gluurders bij kijken…

De toevoeging van Instagram Stories kwam tegelijkertijd met een uitrol van de ‘Stories’ over het gehele Facebook portfolio. Wel moge het duidelijk zijn dat Instagram een van de weinige platformen is waar het (‘gestolen’) idee succesvol is gebleken. Sinds februari was het bedrijf een nieuwe functionaliteit aan het testen, hierbij werd de gebruiker die de story had geplaats bericht als er een screenshot van werd gemaakt. Een bericht van BuzzFeed lijkt er nu op de wijzen dat dit (tevens ‘gestolen’ idee) geen werkelijkheid gaat worden.

Snapchat

Voor veel gebruikers zal dit niet onbekend klinken. De functie is namelijk direct van Snapchat gekopieerd, alle Snapchat gebruikers krijgen een notificatie als een andere gebruiker een screenshot maakt. Waarom Instagram nu afziet van het toevoegen van deze functie is onbekend, wel krijgen ‘gluurders’ nu vrij spel binnen het platform. Wel blijft het altijd mogelijk om te bekijken wie je Story bekeken heeft, mocht je dit willen weten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business