Google voegt Tasks toe aan lijst G Suite applicaties

Google heeft op haar eigen G Suite website een aankondiging gedaan, daarmee komt Google Tasks binnen als volledige opvolger van het oude, en recent overleden, Google Keep.

Steeds meer Google-applicaties krijgen een nieuw likje verf onder het nieuwste Material Design van Google. Het bleef eerst bij webapplicaties zoals Google Drive en Gmail, nu lijken echter ook de applicaties onder handen genomen te worden. Google Tasks was daarbij de eerste app die een nieuwe laag verf toegeworpen kreeg, een welverdiende laag verf. Nu de applicatie vernieuwd is heeft Google besloten de app toe te voegen aan G Suite applicaties.

G Suite

Heb is daarbij wel van belang om te weten wat G Suite is, en om het kort en krachtig uit te leggen: de zakelijke variant van Google accounts. Deze zakelijke variant geeft de administrator van het domein veel meer opties betreffende de Google accounts. Bepaalde apps kunnen uitgezet worden, zo is YouTube vaak niet van belang en staat deze niet in de lijst van G Suite applicaties zodra je inlogt. Google Tasks, een applicatie om openstaande activiteiten bij te houden wordt nu toegevoegd aan het pakket van zakelijke Google applicaties. Daarmee kunnen administrators besluiten de applicatie beschikbaar te maken voor de beheerde Google accounts.

Google Tasks is als opvolger momenteel nog wel een behoorlijke ‘lege’ applicatie, het mist zo bijvoorbeeld nog notificaties. Wel heeft de applicatie integratie met Gmail en Google Agenda waardoor het gemakkelijk is om extra taken toe te voegen en deze taken vervolgens te koppelen aan je agenda.

Uitrol

In de blog van G Suite wordt gesproken over een uitrol welke vanaf 28 juni aanstaande van start zal gaan. Volgens de blogpost zal de uitrol uiterlijk op 1 juli afgerond zijn, waarna de applicatie voor alle G Suite gebruikers beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business