Pebble 2, Pebble Time 2 en Pebble Core

Pebble-producten worden vanaf eind deze maand niet meer ondersteund. Een groep van ontwikkelaars hoopt de hardware in leven te houden met een alternatief.

Advertentie

Fitnessspecialist Fitbit nam in 2016 de smartwatch-start-up Pebble over. Toen al was duidelijk dat de hardware van de fabrikant geen lang leven meer beschoren zou zijn. Eind juni trekt Fitbit definitief de stekker uit de ondersteuning voor bestaande producten zoals de Pebble Time Round of de Pebble 2.

Rebble

[related_article id=”210529″]

Sommige fans zijn echter nog niet klaar om afscheid te nemen van hun Pebble-smartwatch. Onder de naam Rebble bieden ze een alternatief systeem aan dat de meeste functies van de wearables zal behouden. Het initiatief gaat uit van Katharine Berry, een ex-medewerker van Pebble.

De reddingspoging van Rebble bestaat uit het voorzien van nieuwe servers om de verschillende functies van de Pebble-horloges online te houden. Het initiatief laat al op voorhand verstaan dat sommige onderdelen niet hetzelfde zullen werken als voorheen. Zo zal de Pebble Timeline minder vaak ververst worden. Daarnaast zullen bepaalde onderdelen, zoals de weer- en dicteerfunctie, betalend worden. Die betaalmuur is een noodzaak om de serverkosten van Rebble te kunnen dekken.

Wie interesse heeft om gebruik te maken van Rebble kan een account aanmaken op hun website. Doe je dat voor het einde van de officiële Pebble-ondersteuning, dan kunnen je bestaande instellingen worden overgenomen onder het nieuwe systeem.


Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.