Nieuws

Oppo lanceert smartphone met pop-up-camera in Europa

De nieuwe Oppo Find X verbaast met een uitklapbare camera én de aankondiging dat het Chinese toptoestel de sprong maakt naar Europa.

Een camera die automatisch uitschuift aan de bovenkant van de smartphone: de Oppo Find X heeft een creatieve oplossing om toch maar zo veel mogelijk oppervlakte aan schermruimte te kunnen besteden. De Chinese fabrikant stelde gisteren deze nieuwe premiumtelefoon voor tijdens een event in Parijs.

Oppo Find X

Dé smartphonetrend van het jaar is de race naar het randloze scherm, waarbij fabrikanten de oppervlakte van hun display zo ver mogelijk proberen op te rekken. Apple was een van de trendsetters met de iPhone X, waarvan de voorkant bijna volledig uit scherm bestaat. Alleen de noodzakelijke sensoren voor het Face ID-systeem en de selfie-camera kon het niet wegwerken en moest het dus een plek geven: dat werd de notch. Bijna alle Androidfabrikanten kopieerden die oplossing klakkeloos in hun eigen recente smartphones. Oppo toont dat er ook alternatieven zijn voor een notch met zijn pop-up-camera.

De Oppo Find X heeft een 6,4 inch oledscherm waarvan zo’n 93,8 procent het scherm beslaat, aldus de fabrikant. De camera schuift automatisch uit wanneer je de camera-app opent. Het herbergt niet alleen de selfie-camera en een 3D-scanner voor gezichtsherkenning, maar bevat ook de primaire camera bestaande uit een combo van een 16 MP-lens en een 20 MP-lens. Oppo voorziet geen verdere details over de bijzonderheden van camera-configuratie – of het bijvoorbeeld gebruik maakt van een telefotolens of een monochrome lens – maar stelt enkel dat het “uitstekende diepte-effecten” produceert. Het pop-up-proces van de camera neemt ongeveer een halve seconde in beslag volgens de fabrikant.

Omoji

Oppo doet wel mee met die andere smartphonetrend: AI. De camera krijgt ondersteuning van slimme algoritmes die het makkelijker maken om mooie foto’s te trekken. De 3D-scanner is niet verrassend uitgerust met de mogelijkheid om je gezicht te transponeren op gekke figuren; Oppo’s animoji luisteren naar de naam Omoji.  Opvallend is de selfie-camera, die uitgerust is met een 25 MP-sensor.

Verder beschikt de smartphone over alles wat je van een toptoestel verwacht: de nieuwste Qualcomm Snapdragon 845, 8 GB RAM, 256 GB opslag. Er zit een stevige batterij met een capaciteit van 3.730 mAh in en de smartphone komt standaard met Android 8.1. Oppo voorziet tevens designs met aantrekkelijke gradientkleuren in blauw en rood.

Lamborghini

Als klap op de vuurpijl richt het Chinese Oppo zich voor het eerst ook op het westelijke halfrond. De Find X zal zijn opwachting ook op de Amerikaanse en Europese markt maken. De fabrikant is bij ons een nobele onbekende, al heeft het via dochterbedrijf OnePlus al een voet aan wal gekregen. Oppo zal OnePlus echter niet vervangen, en dat zie je aan de prijs: de Find X krijgt een stevig prijskaartje mee dat tegenwoordig standaard is voor de topklasse in de smartphonemarkt. Het instapmodel zal voor 999 euro over de toonbank gaan. Voor de echte luxe-zoekers brengt de fabrikant een Lamborghini-editie uit met een prijskaartje van 1.699 euro. De lanceerdatum in onze contreien is nog niet bekend, in China komt het toestel in augustus op de markt.

Update 20/06 (15:40): prijzen waren foutief vermeld en zijn nu aangepast

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business