De Bose Sleepbuds zijn ontworpen om je te helpen slapen in een lawaaierige omgeving. Hun oplossing is verrassend genoeg geen noise-cancelling, maar geluid.

Bose lanceert vandaag een opvallend nieuw product: de Bose Sleepbuds. Deze oortjes zijn gemaakt om je in slaap te doen vallen. Het gaat om volledig draadloze on ear-oortjes uitgerust met een aanpasbare stop die je gehoorgang passief afsluit voor geluiden van buitenaf.

Geluidstechnologie

Bose stelt dat de Sleepbuds in de eerste plaats ontwikkeld zijn voor zij die af te rekenen hebben met hinderlijk nachtlawaai. Je zou misschien verwachten dat ze hiervoor noise-cancelling aan boord zouden hebben, maar niets is minder waar. De Sleepbuds komen met ingebouwde noise-making technology, aldus de fabrikant.

Concreet betekent dit dat de Sleepbuds over flashgeheugen beschikken met daarop 10 audiotracks. Die tracks bevatten de typische geluiden die je onder de noemer rustgevende klanken kan groeperen – golven, regen, een knetterend kampvuur, sprinkhanen… De tracks zijn lokaal op de oortjes geplaatst om de batterij van de draadloze Sleepbuds zo veel mogelijk te ontlasten. Die gaan nu 16 uur mee voordat je ze opnieuw moet opladen via de case die Bose meelevert. Bose stelt dat deze methode veel efficiënter is dan noise-cancelling, omdat die technologie minder handig is bij het filteren van stemfrequenties – denk onder andere aan snurken.

De Sleepbuds zijn beperkt tot de natuurtracks die je erop vindt, je kan ze niet gebruiken om muziek te streamen. De fabrikant stelt dat het van plan is om in de toekomst meer audio-opties toe te voegen, maar die zullen dus niet uit de hitparade komen. Het prijskaartje van de oortjes bedraagt 250 dollar. De Sleepbuds maken hun debuut in de VS, het is niet duidelijk of ze ook naar andere markten komen.