Samsung lekt mogelijk zelf een nieuwe Galaxy smartphone

In een patentaanvraag bij de USPTO in Amerika is nieuwe en tevens interessante informatie verschenen over een mogelijk aanstaande nieuwe Samsung smartphone.

Waar de Samsung Galaxy S8 nog vernieuwingen met zich mee bracht, bleef dit uit bij volgende high-end smartphones van het bedrijf. Waarom er weinig innovatie zichtbaar is op de voorgrond is altijd moeilijk om te zeggen. Geruchten wijzen nu echter op een radicaal andere opkomende Galaxy-smartphone. Opvallend is dat het lek van informatie deze keer vanuit Samsung zelf komt.

De Nederlandse website MobielKopen heeft een interessant patent opgepikt welke door Samsung werd ingediend bij de USPTO. De USPTO is verantwoordelijk voor het verwerken van patentaanvragen, en kan deze ook goed- of afkeuren. Op 19 juni werd het patent op de website van de USPTO gepubliceerd, en het toont een design welke we nog nooit eerder bij het bedrijf vandaan hadden zien komen.

Notch

Waar bijna alle fabrikanten een notch gaan gebruiken om schermranden te verkleinen, lijkt Samsung daar niet mee te willen werken. Ook bij het radicaal nieuwe design heeft het bedrijf ervoor gekozen om geen notch toe te passen. In plaats daarvan blijft er een enorm dunne rand over aan de bovenkant van het beeldscherm. De overige schermranden lijken bijna niet aanwezig te zijn, al blijft het afwachten hoe klein deze zullen zijn in het uiteindelijke product.

Nu blijft echter de vraag, waar weet Samsung de selfiecamera de positioneren. Een simpel antwoord daarop is, die is simpelweg niet aanwezig in het patent. Wat wel aanwezig is, is een beeldscherm aan de achterkant samen met de standaard set van camera’s. Daarmee wordt het de bedoeling dat gebruikers de camera’s aan de achterkant gaan gebruiken om een selfie te schieten.

Als laatste is de onderkant van het toestel nog te zien, met helaas geen audiopoort. Natuurlijk kan het uiteindelijke design anders zijn dan het patent, maar het is opvallend genoeg dat deze niet aanwezig is. Wat verder nergens op het patent aanwezig is, is een vingerafdrukscanner. Het zou dan ook best goed kunnen dat Samsung volgend jaar voor de eerste keer een vingerafdrukscanner in het scherm weet te stoppen. Ook gaan er geruchten rond om een gedoodverfde tegenhanger van de 3D Face Unlock welke Apple momenteel gebruikt.

Niet geheel innovatief

Op het moment van schrijven is Samsung weliswaar een nieuwe stap aan het zetten voor haar eigen smartphones, maar het is niet iets compleet nieuws. Randloze schermen zijn nu namelijk al terug te vinden in de Vivo Nex en OPPO Find X, beide ontwikkeld binnen het BKK Electronics concern in China.

Wanneer Samsung precies van plan is een smartphone met het nieuwe design te onthullen is onbekend. De verwachting is dat Samsung in elk geval met de Note 9 nog niks speciaals gaat doen. Het zou daarom best kunnen dat 2019 een behoorlijk ‘spectaculair’ jaar gaat worden voor Samsung.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business