Nieuws

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7 op oudere Intel-processoren

Microsoft zet ondersteuning voor WIndows 7 op oudere Intel-processoren stop zonder verdere informatie of officiële bekendmaking.

Gebruik je een computer met een Intel Pentium III-processor, dan kan je de laatste Windows 7-updates niet meer downloaden. Microsoft heeft de ondersteuning van processoren zonder Streaming Single Instructions Multiple Data Extensions 2 stopgezet. Dat meldt Computerworld.

Officieel belooft Microsoft Windows 7 tot 14 januari 2020 te ondersteunen, maar blijkbaar niet op alle toestellen. Tot 15 juni beloofde het bedrijf dat het de bug zou verhelpen die het installeren van de maandelijkse beveiligingsupdates van Windows 7 op oudere  systemen zonder SSE2-ondersteuning verhindert. Nu verschijnt er bij iedere poging om de updates te installeren de boodschap “Upgrade je systeem met een processor die SSE2 ondersteunt of virtualiseer zo’n systeem.”

Met andere woorden: Microsoft gaat het probleem niet verhelpen en gebruikers met een Intel Pentium III of ouder kunnen de laatste beveiligingsupdates niet meer installeren. Bovendien poogt Microsoft om deze wijzigingen stil te houden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business