Teardown Vivo Nex toont speciale functioneren selfiecamera

De Vivo Nex werd op 12 juni gelanceerd, gericht op de Chinese markt. Dat maakt het nu tijd voor MyFixGuide om de telefoon uit elkaar te halen.

Op 12 juni kwam er een revolutie op de markt in termen van smartphonetechnologie. Voor een van de eerste keren is de screen-to-body ratio met de Vivo Nex boven de 90 procent uitgekomen. Deze nieuwe stap in de richting van een randloos scherm kwam echter met een klein ‘nadeel’. De camera past niet meer rondom het scherm. Daar had Vivo echter een oplossing voor bedacht, een uitschuifbare selfiecamera.

De 8Mp selfiecamera is dus standaard totaal niet zichtbaar buiten de behuizing. Op het moment dat je de selfiecamera opent komt deze redelijk spoedig naar boven. De vraag bleef echter hoe het mechanisme daarvoor in elkaar zat. Aan deze vraag zat ook direct de gedachte vast over stevigheid en duurzaamheid. Bewegende delen brengen immers slijtage met zich mee.

MyFixGuide

MyFixGuide is een van de websites die zich met regelmaat waagt aan het uit elkaar halen van apparaten zoals smartphones. Ditmaal was de Vivo Nex, vrij kort na de lancering, al aan de beurt. Daarbij werd specifiek aandacht gegeven aan de cameramodule.

Wat direct op mag vallen is de metalen veer in het hele gebeuren. Volgens MyFixGuide heeft deze twee doeleinden in de smartphone. De eerste is om ervoor te zorgen dat de camera niet te ver uit de behuizing komt. Daarnaast zou deze veer ook beschermen tegen trillingen en schokken die de camera mogelijk te verduren krijgt.

Het uitschuiven van de camera gebeurt met een klein motortje welke het fijne schroefdraad gebruikt bevestigd aan de cameramodule om hem omhoog te bewegen. Wat bij mij persoonlijk de vraag blijft, is hoe lang dit schroefdraad mee zal gaan, ijzer kan immers slijten.

Vingerafdrukscanner

MyFixGuide heeft het echter niet gehouden bij het bekijken van de cameramodule. Er zijn immers nog twee andere opvallende technieken op deze telefoon te vinden. Allereerst maakt de telefoon gebruik van een piëzo-elektrische luidspreker. Deze zit tegen het scherm aan om de vibraties direct door te kunnen geven.

Verder zit onderaan het scherm nog een vingerafdrukscanner in het OLED-paneel. Volgens MyFixGuide gaat het om een andere sensor dan de huidige Synaptics FS9500 Clear ID in de Vivo X21 UD. Het blijft echter onduidelijk welke sensor Vivo precies gebruikt in haar smartphone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business