Nieuws

Google rolt oplossing uit voor problemen met Chromecast

Verschillende gebruikers merkten deze week dat hun chromecast of Google Home niet naar behoren functioneerden.

Verschillende gebruikers hebben de afgelopen dagen op sociale media gerapporteerd dat hun Google Chromecast of Google Home het werk heeft gestaakt. Google heeft gisteren via Twitter bevestigt dat er problemen zijn, en dat het momenteel werkt aan een oplossing. Die zou vandaag nog bij gebruikers moeten belanden.

Oplossing uitgerold

Google stelt dat een knelpunt in de back-end infrastructuur aan de bron ligt van de moeilijkheden. De aangegeven problemen zijn alleszins frustrerend genoeg om een snelle reactie te vragen. De Chromecast kan sommige apps niet meer streamen, bij sommige gebruikers werkt het apparaat zelfs helemaal niet meer. De Google Home zou opeens zijn intelligentie kwijt zijn en geen verzoeken meer kunnen verwerken.

De zoekgigant liet gisteren om 7 uur (in onze tijdzone 1 uur ‘s morgens) weten dat het automatisch een oplossing zou uitrollen naar gebruikers in de komende zes uur. Die fix zou dus rond deze tijd bij de toestellen moeten aankomen. Wie niet meteen verbetering ziet, kan ook altijd proberen om zijn apparaat te rebooten. Volgens Google werkt die actie in de meeste gevallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business