OPPO lanceert O-Free ‘Truly Wireless’ headphones voor bij je Find X

De OPPO Find X werd recentelijk gelanceerd in China, en komt ook naar Europa, waaronder naar Nederland. OPPO komt nu tevens met bijpassende Truly Wireless headphones, in zowel blauw als rood.

De OPPO Find X werd op 19 juni gelanceerd, en was de eerste randloze smartphone van het bedrijf. Niet geheel verrassend is OPPO onderdeel van de BBK Electronics groep, waar Vivo ook onderdeel van is. Beide fabrikanten hebben nu als eerste fabrikanten wereldwijd een randloze smartphone. Het toestel van OPPO heeft, jammer genoeg, geen audiopoort. OPPO heeft daar echter wel een oplossing voor, mocht je nog wat geld over hebben.

Truly Wireless

De oplossing komt in de vorm van een paar draadloze koptelefoons, de OPPO O-Free. De O-Free’s zijn zogenaamde ‘Truly Wireless’ headphones welke dus ook geen draad meer hebben tussen de twee oortjes. Dit in tegenstelling tot andere, meer standaard, draadloze koptelefoons.

 

Om zelf niet alle chips bij elkaar te hoeven knopen heeft OPPO gekozen voor een ‘eenvoudige’ oplossing van Qualcomm. Zo maken de O-Free’s gebruik van Qualcomm’s QCC3026 chipset voor dit soort draadloze headphones. Dit is een lager gepositioneerde chipset, maar dat is niet enorm verassend gezien de prijs van de headphones. Verder maken de headphones gebruik van Qualcomm’s TrueWireless Stereo Technology om de algehele ervaring te verbeteren.

Batterijduur

Het blijven volledig draadloze koptelefoons – en het blijkt elke keer dat het moeilijk is om daarmee een lange batterijduur mogelijk te maken. De headphones kunnen op een enkele lading tot 4 uur meegaan. Daarbij komt dat de meegeleverde case tot 12 uur extra speeltijd kunnen geven. Dit maakt dat deze headphones in hun respectievelijke segment bovengemiddelde specificaties hebben.

 

Om nu terug te komen op het segment waar ze in vallen, dat is het segment rond de 100 euro. In China gaan de headphones 699 Yuan kosten, waar ze vanaf augustus verkrijgbaar zijn. De headphones zullen daar zowel in het rood en blauw verschijnen, daarmee matchen de kleuren met deze van de OPPO Find X. Naar Europa zullen deze headphones voorlopig helaas niet komen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business