Nieuws

Minder mobiele data verbruiken met Spotify Lite

Wie beperkte opslagruimte heeft op zijn telefoon en onderweg muziek wil luisteren, is vaak genoodzaakt om de muziek te streamen. Spotify is hiervoor een veelgebruikt platform. Het voordeel is dat de muziek geen opslagruimte inneemt op je toestel, maar de keerzijde van de medaille is dat je mobiele data er wel extra door wordt belast. 

Spotify wil op dit probleem een weerwoord bieden door een Lite-versie van de app te lanceren. Deze app is 15MB in omvang (tegenover de gebruikelijke 100MB van de originele app). Hier staat uiteraard wel tegenover dat er heel wat functionaliteit overboord is gegooid. Zo kunnen lijsten bijvoorbeeld enkel in shuffle worden afgespeeld en kan er ook geen muziek worden gedownload. Eveneens is muziek streamen naar andere apparaten via Spotify Connect niet mogelijk. Een handige toevoeging bij de Lite-versie is dat er een maandelijkse limiet voor dataverbruik kan worden ingesteld. Een overzichtspagina binnen de app toont je vervolgens hoeveel mobiele data de Spotify app reeds verbruikt heeft.

Aangezien het een testversie betreft is de app helaas nog niet toegankelijk voor iedereen. Op moment van schrijven is de app enkel beschikbaar voor Android en bovendien enkel in een beperkt aantal landen.

De Lite-versie van Spotify komt tegemoet aan een trend die al langer gaande is. Eerder lanceerde Facebook bijvoorbeeld ook een Lite-variant van Messenger en Instagram.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business