Teardown toont werking telescoop-camerasetup OPPO Find X

De OPPO Find X is OPPO’s eerste poging in het high-end segment met onder andere een beweegbare camera-setup als vervanging voor de vaste camera’s op de meeste (niet randloze) smartphones.

Randloze smartphones hebben een (groot) nadeel, plaats voor camera’s rond het scherm is er simpelweg niet. Gezien de markt zich beweegt naar randloze schermen komen allerhande ideeën van de plank af rollen. Zowel OPPO en Vivo besloten een specifieke oplossing te gebruiken: beweegbare camera’s. Het Chinese Zol heeft nu een kijkje genomen naar de werking van het specifieke onderdeel.

De werking lijkt niet veel anders te zijn als bij de Vivo Nex welke recentelijk nog uit elkaar werd gehaald. Wat wel anders is, is dat er nu ijzeren staafjes zijn op de camera op en neer te bewegen. Opvallend mag dit niet genoemd worden – de setup van OPPO is een stuk groter en zwaarder, en vereist dan ook meer kracht om omhoog te bewegen.

Veel sensoren

Gezien er rond het scherm haast geen ruimte is voor sensoren, is alles in het periscopische gedeelte gestopt. Daarmee zitten onder andere alle drie de camera’s en hardware voor gezichtsherkenning vast in het bewegende deel van de behuizing.

Om de levensduur te verlengen zijn er op verschillende plekken schokabsorberende onderdelen geplaatst. Gezien het feit dat bewegende onderdelen altijd onderworpen zijn aan meer krachten is dit geen gekke beslissing. OPPO zegt zelf dat de camera tot 300.000 op en neer kan bewegen zonder (ernstige) defecten.

OPPO Find X

Naast de hardware voor het speciale periscopische gedeelte van de smartphone, toont de teardown ook andere onderdelen. Zo zien we onder andere de Qualcomm Snapdragon 845, samen met 8 GB RAM en de 128 GB UFS 2.1 opslag. Ook is de 3.730 mAh batterij duidelijk zichtbaar, verder is de telefoon niet anders als andere smartphones met vergelijkbare specificaties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business