Nieuws

Apple laat binnenkort wellicht een frisse wind door hun hardware waaien

Ondertussen is het al even geleden dat we een nieuwe iPad Mini, MacBook Air, iMac en Mac Mini hebben gezien. Net zoals bij appels is vers altijd beter dus het lijkt enkel logisch dat Apple binnenkort een verse lading van zijn producten aankondigt.

De doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo verwacht dat heel wat leden van de Apple-familie een opfrisbeurt zullen krijgen. De verwachtingen zijn als volgt:

  • iPhone: Kuo blijft vasthouden aan zijn eerdere verslag waarin hij beschreef welke iPhones eraan zitten te komen. Concreet betreft het drie nieuwe toestellen, twee 5,8-inch OLED modellen en een 6,1-inch LCD-variant in meerdere kleuren.
  • iPad Pro: Er zou gewerkt worden aan twee nieuwe 11-inch en 12-inch iPad Pro’s die qua design leentjebuur spelen bij de iPhone X. Er komt een full-screen scherm zonder Home-button, wat ook betekent dat Apple Touch ID vervangt door Face ID.
  • Mac Mini: Het is maar liefst 1365 dagen geleden dat de Mac Mini voor het laatst een opfrisbeurt kreeg. De Mac Mini zou eindelijk zijn broodnodige processor-upgrade krijgen, maar voor de rest is het onduidelijk of Apple nog extra vernieuwingen achter de hand houdt voor de Mac Mini.
  • MacBook Pro: Geen spectaculaire wijzigingen, maar wel een processor upgrade.
  • MacBook: Eveneens geen spectaculaire wijzigingen, maar een processor upgrade.
  • Nieuwe budget MacBook Pro: Volgens Kuo werkt Apple aan een goedkopere 12-inch MacBook die de MacBook Air gaat vervangen.
  • iMac: Over de iMac is er weinig concrete info behalve een processor upgrade die eraan zit te komen. Verder zouden er ook verbeteringen zijn voor het beeldscherm.
  • Apple Watch: Er zouden twee nieuwe Apple Watch modellen in de maak zijn met grotere schermen en verbeterde hartslagmeting. Mogelijks zijn de horloges niet effectief groter, maar zijn de bezels dunner waardoor het scherm alsnog groter is.

Verder zou de productie van de AirPower – Apple’s inductie oplaadmat – aanvatten in het derde kwartaal van 2018. Een lancering in de late herfst lijkt dus mogelijk voor de AirPower die reeds vorig jaar werd aangekondigd.

Dan is het enkel nog de vraag of Apple al dit nieuws achter de hand houdt voor hun jaarlijkse evenement in september of een afzonderlijk evenement zal inplannen voor de nieuwigheden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business