YouTube test nieuw systeem om actie te ondernemen tegen copyright-schendingen

YouTube heeft in de afgelopen jaren copyright-schendingen ietwat op zijn beloop gelaten, maar komt nu terug met verschillende maatregelen om dit aan te pakken.

In de afgelopen jaren is YouTube uitgegroeid naar een van de wereldwijd grootste videoplatformen, met in totaal 1.8 miljard maandelijkse gebruikers. Steeds meer Creators op YouTube hebben hun ‘vaste’ baan dan ook verwisseld voor een ritje door het online video-platform. Meestal succesvol, maar voor de meeste ook een behoorlijk zware last. Soms alleen al door de copyright schendingen waar ze mee te maken krijgen. YouTube heeft daar nu een oplossing voor om dit probleem zo goed als mogelijk aan te pakken.

 

In de laatste feitelijke informatie beschikbaar van YouTube staat dat er in het laatste kwartaal 8.3 miljoen video’s zijn verwijderd die niet voldeden aan de ‘Community guidelines’. Copyright-schendingen vallen daar ook onder, maar hoeveel video’s er daar precies van zijn verwijderd blijft onbekend.

 

Het probleem blijkt echter dat er veel meer copyright-schendingen plaatsvinden dan YouTube momenteel met haar Content ID-systeem kan oplossen. Het Content ID-systeem is voor het laatst in 2013 aangepast, in de tijd voordat YouTube een enorme bloei zou meemaken. Daar komt nu een nieuw systeem bij om deze problemen aan te pakken.

Copyright Match

Het nieuwe systeem zal blijven bestaan naast het huidige systeem om de pakkans te verhogen. Echter blijft het ook bestaan omdat Copyright Match vooralsnog enkel bij kanalen beschikbaar komt met 100.000 of meer abonnees. Mocht een kanaal meer dan 100.000 abonnees hebben, dan zal er in de nabije toekomst een sectie ‘Copyright’ verschijnen in YouTube Studio.

 

In deze sectie zullen alle vergelijkbare video’s verschijnen welke mogelijk een inbreuk maken op je auteursrecht. Mocht je inderdaad vinden dat er inbreuk is gedaan op je video’s, dan is er de mogelijkheid om het andere kanaal een bericht te versturen. Ook kan er direct een aanvraag gedaan worden om de video te verwijderen. Let daarbij wel op dat niet alles onder copyright-schending valt. Sommige video’s zullen mogelijk onder de ‘fair use’-policy van het platform vallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business