Zowel Loon als Wing worden zelfstandige onderneming onder moederbedrijf van Google, Alphabet

Google X is de afdeling waar vaak de geheimzinnige dingen gebeuren binnen Google. Met regelmaat komen er bedrijven uit welke onafhankelijk verder kunnen onder Alphabet. Zo nu ook met Loon en Wing.

Nu zou je dit misschien niet zo snel denken, maar binnen het moederbedrijf van Google is er een enorme groep aanwezig van startups. Deze vallen weliswaar eerste onder Google X, het proefgedeelte binnen Alphabet waar nieuwe ideeën uitgetest worden. Zowel Loon en Wing waren onderdeel van Google X, maar worden nu zelfstandige onderdelen binnen Alphabet. Google noemt dit zelf de ‘graduation day.

Loon en Wing

Loon en Wing waren twee onderdelen van Google X met twee specifieke doelen. Loon wilt internet naar afgelegen gebieden brengen door het oplaten van ballonnen. Dat project werd eerder dit jaar nog succesvol uitgerold naar Puerto Rico, welke werd voorzien van een 4G verbinding waar mobiel signaal eerder niet aanwezig was.

Wing bevindt zich aan een hele andere kant van het spectrum en richt zich op een toekomstige manier om pakketten te bezorgen. Het bedrijf wilt door middel van drones het afleveren van pakketten milieuvriendelijker maken, waar dit tot nu toe nog vrijwel altijd met dieselbusjes gebeurd. Situaties waar Wing momenteel actief aan het testen is, zijn vooralsnog onbekend.

Waymo

Dat Google X de twee bedrijven nu verder laat gaan als onafhankelijke onderdelen binnen Google geeft aan dat er voldoende ontwikkelingskracht is om de bedrijven in de toekomst succesvol te laten worden. Eerder werden ook Waymo, Chronycle en Verily onafhankelijke bedrijven binnen Alphabet. Bedrijven welke nu actief onder ontwikkeling zijn bij Google X, zijn onder andere Google Glass, Robotics en ‘free-space options’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business