Nieuws

Google Assistant spreekt eindelijk ook Nederlands

Google Assistant, de spraakassistent van Google, kan nu eindelijk ook Nederlands. In het Engels kon je al langer een beroep doen op de assistent, maar Nederlands behoorde nooit tot de taalopties.

 

Tot nu dus. Nu kunnen ook Nederlandstaligen hun smartphone met behulp van de Google Assistant besturen.  

 

De Nederlandse versie zal de naam ‘Assistent’ krijgen, en is beschikbaar voor smartphones met de recentere versies van Android of iOS. De Google Assistant maakte twee jaar geleden haar opwachting en bood een antwoord op Siri, de Amazon Alexa en Cortana van Microsoft.

 

De ‘Assistent’ werkt volgens hetzelfde principes als die andere spraakassistenten. Zo kan je via spraakopdrachten aan Google vragen om iets op internet op te zoeken, om je de uren van die ene nieuwe film te vertellen, of zelfs om zelfs muziek af te spelen.  

 

Google liet weten dat het ontwikkelen van een Nederlandstalige versie niet enkel een kwestie van vertalen was: ook het taaleigen wilde de technologiegigant verwerken in de Assistent. De ontwikkelaars hebben samen met een linguïstisch expert typisch Nederlandse uitdrukkingen doorgevoerd in de Assistent.  

 

De technologiegiganten willen hun slimme assistent ook steeds meer taken laten uitvoeren, zodat meer taken binnen het huishouden kunnen geoutsourcet worden. Net als Amazon ontwikkelde Google daarvoor ook een slimme speaker. Die zal de naam “Google Home” dragen en is nog voor het einde van het jaar te koop in België.

 

Toestellen met een Android 7-besturingssysteem schakelen vanzelf over op de Nederlandstalige versie van de Assistant. Voor de iPhone dienen gebruikers een aparte app te downloaden.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business