Nieuws

LG lanceert nieuwe Q8 smartphone in het midrange-segment

LG heeft het de afgelopen jaren niet al te gemakkelijk op de mobiele markt. Toch blijft het bedrijf doorzetten, ditmaal met een toestel gericht op het midrange segment.

LG is de afgelopen jaren naarstig op zoek om meer marktaandeel te winnen in de smartphonemarkt. Veel verschillende manieren zijn momenteel al uitgezocht, maar dat heeft toch nog geen windeieren mogen leggen. Nu komt het Koreaanse bedrijf met de LG Q8, een toestel met een 6.2-inch scherm met een Full-HD+ resolutie en een 18:9 beeldverhouding.

Qua specificaties mag duidelijk zijn dat het gaat om een lager gepositioneerd toestel in zijn segment. De processor is er namelijk een uit de Qualcomm Snapdragon 400-serie, om specifiek te zijn de Snapdragon 450 met 8-processorkernen. Met de hoeveelheid RAM-geheugen is het toestel wel bij, er is namelijk 4 GB RAM aanwezig in het toestel. Opslaggeheugen is ook prima, met 64 GB interne opslag. Opvallend is dat het toestel een 3.300 mAh batterij mee krijgt, dit terwijl de LG G7 ThinQ ‘slechts’ een 3.000 mAh variant meekreeg.

Camera’s

Waar LG met de high-end toestellen zich enorm wilt focussen op de camera’s van de toestellen, lijkt dit hier wat weg te vallen. Het toestel bevat namelijk een 16Mp camera aan de achterzijde met PDAF om snel te kunnen focussen. Aan de voorkant bevindt zich een 5Mp exemplaar met een groothoeklens.

Net als bij de LG G7 ThinQ ligt de focus bij dit toestel wel op geluidskwaliteit. Een ‘Hi-Fi Quad DAC’ is dan ook weer aanwezig, om via de 3.5mm jack de nodige muziek te beluisteren. Ook is DTS: X weer aanwezig voor Hi-Fi audiobestanden, al blijven deze schaars.

Beschikbaarheid

Het toestel lijkt voor nu enkel nog beschikbaar te gaan komen in Korea. LG heeft er een prijskaartje aangehangen van 518.000 Koreaanse Won. Of het toestel buiten Korea beschikbaar komt is vooralsnog onbekend. Het zou dan een grotere broer zijn van de LG Q7, een toestel welke momenteel al wel beschikbaar is in Europa.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business