Nieuws

(Bijna) alles over de Samsung Galaxy Note 9

Samsung is tegenwoordig niet vreemd van informatielekken. Ook over hun nieuwste Galaxy Note 9 is al redelijk wat (of eerder, bijna alles) gelekt.

Bij Samsung is er wederom informatie gelekt over hun nieuwe Galaxy Note 9. Intussen weten we min of meer alles wat er maar te weten valt over hun nieuwste smartphone. Samsung zelf lijkt geen problemen te hebben met al deze gelekte gegevens, maar de officiële lancering van donderdag is hierdoor verre van spannend geworden.

 

Design en scherm

De belangrijkste verandering ten opzichte van de Note 8 is dat de vingerafdruksensor verplaatst is. Deze bevindt zich nu onder de cameralens in plaats van ernaast. Wat betreft de grootte van de Note 9, is deze ongeveer hetzelfde als bij zijn voorgangers met afmetingen van 161,9mm x 76,3mm x 8,8mm. Het scherm zelf is wat groter met een afmeting van 6,4 inches.

 

Batterij, opslag en prestaties

Batterijduur was voor een Samsung een belangrijk gegeven bij de ontwikkeling van de Note 9. Het toestel zal hoogstwaarschijnlijk uitgerust zijn met een 4 000mAh-batterij, waarmee hij meteen bovenaan de lijst van telefoonbatterijen terechtkomt. Ook op het vlak van opslag stelt de Note 9 niet teleur. Samsung pakt namelijk uit met een 512GB-versie, die bovendien uitgebreid kan worden naar 1TB door middel van een microSD-kaart.

 

De S-Pen

Net zoals zijn voorgangers zal de Note 9 beschikken over de S-Pen, de eigen stylus van Samsung. Deze nieuwe S-Pen heeft niet alleen een fellere kleur waardoor deze moeilijker te verliezen is, maar ook toegevoegde functies. Zo zal deze hoogstwaarschijnlijk ook gebruikt kunnen worden voor non-drawing controls zoals het afspelen van muziek en ontgrendeling vanop afstand.

 

Hoofdtelefoonaansluiting

Hiermee onderscheidt Samsung zich nog steeds van hun concurrent Apple. Waar de nieuwste iPhones een tussenstuk nodig hebben om je hoofdtelefoon aan te sluiten, is deze aansluiting nog steeds aanwezig in de nieuwe Note 9.

 

Wat ontbreekt er nog?

Na al deze gelekte informatie is het nog af te wachten of Samsung iets nieuws te vertellen heeft donderdag tijdens de officiële bekendmaking. Over de kwaliteit van de camera en de prijs van het toestel is (nog) niets bekend, maar je hebt geen waarzegger nodig om te weten dat zowel de camerakwaliteit als de prijs redelijk hoog zullen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business