Nieuws

Pokémon GO krijgt later dit jaar PvP

In de zomer van 2016 kende Pokémon GO een enorm succes bij zijn lancering. Deze spelerspiek was jammer genoeg van korte duur. Niantics aankondiging van de PvP-functie kan de populariteit van de app echter weer doen stijgen.

Pokémon GO kende zonder twijfel zijn hoogtepunt bij de release in 2016. Toch vonden spelers dat er van in het begin iets ontbrak: de mogelijk om tegen elkaar te vechten, oftewel PvP. Niantic gaat echter later dit jaar deze wens in vervulling laten gaan door PvP toe te voegen aan de app.

In de zomer van 2016 schoot Pokémon GO vliegensvlug uit de startblokken en werden de straten, parken en pleinen overspoeld met Pokémontrainers. Het duurde echte niet lang voor er einde kwam aan deze populariteit en stormloop aan spelers, omdat de ervaring van Pokémon GO toch niet helemaal dezelfde was als die van de traditionele games.

In het begin had Pokémon GO nog geen enkele vorm van interactie tussen spelers onderling. Niantic heeft hier echter verandering in gebracht door functies toe te voegen zoals raids, gifts, trading en zelfs community days. Spelers werden aangezet om samen te werken en hiermee kreeg het spel ook een sociaal aspect, wat nu verder uitgediept wordt. Na 2,5 jaar zullen spelers niet enkel samen met, maar ook tegen elkaar kunnen vechten.

Hoe de PvP-functie precies zal werken, is nog niet bekend. De huidige gevechten vereisen ook niet veel meer dan een paar taps op je scherm. Of Niantic met de PvP-update ook de manier van vechten zal aanpassen, blijft voorlopig een raadsel. In het najaar zal je de PvP-gevechten zelf kunnen uittesten, maar de kans is klein dat deze update Pokémon GO terug zal brengen naar zijn glorietijd gedurende de zomer van 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business