Nieuws

Pentagon vaardigt richtlijn uit over activity trackers

Het Pentagon heeft een richtlijn uitgevaardigd waarbij soldaten die tewerkgesteld zijn in gevoelige basissen en oorlogszones geen activity trackers meer mogen gebruiken.

 

De toestelletjes zouden namelijk gegevens kunnen vrijgeven over waar de troepen precies gesitueerd zijn. De Amerikaanse defensie vaardigt geen wet tegen de toestelletjes uit, maar wil het gebruik ervan aan banden leggen. Soldaten moeten hun tracker namelijk uitschakelen wanneer ze zich in bepaalde gebieden bevinden.  

 

“De geolocatie-mogelijkheden kunnen persoonlijke informatie vrijgeven, evenals locaties en routines. Op die manier creëren ze mogelijk onbedoelde veiligheidsrisico’s voor de missie en de troepen”, zo stond geschreven in een interne memo van het Amerikaanse leger.

 

Officieren mogen bepalen of hun soldaten GPS-functies mogen gebruiken, afgaande op het risico die een bepaalde locatie stelt. Het Amerikaanse ministerie van Defensie zal ook trainingen voorzien die de soldaten wegwijs maken in de risico’s van activity trackers.  

 

De maatregelen komen er nadat eerder dit jaar bekend raakte dat de fitnessapp Strava de locatie van Amerikaanse basissen had vrijgegeven door middel van publieke heat maps die de gebruikersactiviteit aantoonden. Sindsdien heeft Strava de toegang tot de heatmaps vergrendeld.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business