Nieuws

China zet sterk in op 5G-mobiele technologie

De Aziatische tijger heeft ondertussen al tienduizenden euro’s meer gespendeerd dan de VS aan infrastructuur voor het mobiele netwerk van de volgende generatie. Dat stelt een nieuwe studie van Deloitte.

 

Een 5G-netwerk is de langverwachte opvolger van de 4G-netwerken van vandaag en zouden in sommige delen van de VS al eind dit jaar operatief worden. Een 5G-netwerk vereist wel een grotere bandbreedte dan 4G, oftewel een lagere latentie. Dat zal ervoor zorgen dat zelfrijdende auto’s en VR-headsets ook gewag zullen kunnen maken van snellere reactietijden. Die zijn uiteraard cruciaal voor die technologieën.

 

De landen die nu al een 5G-netwerk op poten zetten, hebben een stapje voor op het gebied van de verkoop en het aanbod van technologieproducten en –diensten. Dat is dan ook meteen de voornaamste reden waarom Trump zo sterk inzet op de ontwikkeling van een nationaal 5G-netwerk.

 

Toch ligt China sterk op kop wat betreft een eigen 5G-netwerk. De Aziatische tijger beschikt ondertussen al over 350,000 5G-spots. In de VS zijn er dat minder dan 30.000.

 

Toch is er momenteel nog geen enkel land dat erin geslaagd is om 5G voor publiek gebruik uit te rollen. Deloitte tekent op dat de VS de schade zou kunnen inhalen door de vereisten voor 5G-infrastructuur te versimpelen en door telecomoperatoren aan te moedigen om samen te werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business