Nieuws

Palm Pepito lijkt codenaam voor Palm’s eerste Android smartphone

Palm klinkt voor vele misschien wel bekend, zelfs al heb je nooit een Palm telefoon mogen gebruiken. Nu komt het merk weer terug op de markt onder leiding van het Chinese TCL.

TCL bezit een behoorlijk aantal merknamen van fabrikanten die voorheen succesvol waren in het produceren van smartphones, maar sinds de opkomst van de smartphone door zwaar weer gingen. Daaronder valt het merk Blackberry waar TCL nu succesvolle zaken mee uit lijkt te halen. Het Chinese bedrijf heeft echt sinds oktober 2014 ook het stokoude Palm overgenomen van HP welke destijds nog eigenaar was van het trademark.

Wat TCL van plan was met het merk werd nooit echt duidelijk, ook zijn er de afgelopen jaren nooit producten met de merknaam van de band af komen rollen. Eerder dit jaar kwam daar weliswaar verandering in toen TCL bevestigde dat er in 2018 producten onder de Palm merknaam op de markt gebracht zouden worden. Android Police heeft mogelijk als eerste daar een duidelijk beeld van kunnen geven, en lijkt dan ook renders in handen te hebben van een mogelijke Palm smartphone.

Specificaties

Een hardloper zal deze telefoon niet worden gezien de specificaties. Het toestel bevat namelijk een midrange Snapdragon 435 SoC samen met 3 GB RAM en in zijn totaliteit 32 GB interne opslag. Dat alles zou zijn stroom krijgen uit een 800 mAh batterij, nee, geen typfout: 800 mAh. Dit alles komt door het beeldschermpje welke slechts 3.3-inch groot is. Geen rare 18:9 formaten, maar wel een 720P resolutie, wat op zo’n klein scherm moet zorgen voor een prima afleesbaar scherm.

Geruchten wijzen op een onthulling voor Verizon in de Verenigde Staten, maar of het toestel daarbij ook Europa nog aanraakt is onbekend. Voor gebruikers die ooit een Palm telefoon hebben mogen gebruiken kan dit een duik zijn in het verleden. Let wel, het eeuwenoude Palm OS wordt niet meer meegeleverd, ditmaal is er geopteerd om Android 8.1 Oreo zo soepel als mogelijk op het apparaat te laten werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business