Nieuws

Xiaomi lanceert eerste smartphone van submerk Poco op 22 augustus

Op 22 augustus is het zover, op deze datum zal Xiaomi submerk Poco haar eerste smartphone op de markt gaan zetten, de Pocophone F1. Gaat het echter lukken om te concurreren met de gevestigde orde?

Xiaomi brengt al jaren smartphones op de markt onder de Xiaomi merknaam, met succes. Het bedrijf staat hoog in de ranglijsten van wereldwijde smartphoneverkopen, aldus analistenbureau IDC. Nu bedrijven als OnePlus steeds meer marktaandeel weg beginnen te snoepen, is nu ook Xiaomi van plan dezelfde richting op te gaan. Niet onder de Xiaomi merknaam, maar met een eigen submerk, Poco. De eerste smartphone van het merk, de Pocophone F1, zal op 22 augustus worden gelanceerd in India.

Specificaties

De Pocophone F1 is weliswaar nog niet op de markt verkrijgbaar, dat ligt echter iets anders voor de specificaties. Over de afgelopen weken werd al duidelijk dat het toestel de Qualcomm Snapdragon 845 zou bevatten als SoC, evenals 8 GB RAM en 128 GB interne opslag. Verder wijzen geruchten ook op een behoorlijke batterij van 4000 mAh. Op het camerafront bevat het toestel een 20 Mp sensor aan de voorkant, welke camera’s zich aan de achterkant van het toestel bevinden is nog niet bekend.

Het scherm is een 6-inch variant met een Full-HD+ resolutie. Net als bij andere bedrijven is er een notch aanwezig aan de langwerpige voorkant met een 18:9 beeldverhouding, wat uit de resolutie van het scherm af te leiden is. Onduidelijk is op het budgettoestel een AMOLED of LCD IPS paneel krijgt.

Beschikbaarheid

Het toestel zal op 22 augustus officieel onthuld worden, waarbij er dan ook eindelijk invulling gegeven kan worden aan de overige specificaties. Ook zal dan enige onduidelijkheid worden opgelost over de hoeveelheid RAM-geheugen welke het toestel bevat. Sommige bronnen bevestigen 6 GB RAM voor zowel de 64- en 128 GB variant, waar andere juist spreken over 8 GB RAM voor het model met 128 GB interne opslag. Roland Quandt lijkt er in elk geval al wel uit te zijn voor de prijzen, het model met 64 GB opslag zal in Europa beschikbaar komen voor 420 euro, en 460 euro voor het model met 128 GB interne opslag.

Xiaomi gaat het de komende tijd nog warm onder de voeten krijgen met het aanbreken van het marktaandeel in dit segment met haar nieuwe submerk. Steeds meer bedrijven proberen elkaar weg te concurreren, niet altijd even succesvol. OnePlus heeft zich de afgelopen jaren kunnen bewijzen, evenals Huawei welke recent nog de Huawei Nova 3 op de markt bracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business