Nieuws

Google One wordt gelanceerd met goedkopere cloudopslag

Google Drive staat vanaf nu bekend als Google One. Bij deze re-branding horen ook nieuwe, voordeligere abonnementen voor cloudopslagruimte.

Google heeft ervoor gekozen om de cloudopslag van Google Drive te re-branden tot Google One. De naam is niet de enige verandering, aangezien ook hun aanbod aan opslagmogelijkheden uitgebreider en voordeliger werd. Google One is momenteel alleen beschikbaar in de VS, maar het bedrijf heeft reeds aangekondigd dat andere landen binnenkort ook toegang krijgen tot de update.

De nieuwe opslagplannen van Google beginnen bij dezelfde prijs als voorheen. Gebruikers krijgen nog steeds 15GB gratis opslag en kunnen deze uitbreiden met 100GB voor €1,99 per maand. Hierna volgt het nieuwe abonnement van Google, waarmee gebruikers nu voor €2,99 per maand 200GB extra opslag kunnen krijgen. Bovendien krijgt een bestaand opslagplan een aantrekkelijke update: voor €9,99 per maand zullen gebruikers voortaan niet langer 1TB extra opslag krijgen, maar 2TB. De prijzen voor alle opslagplannen boven de 2TB blijven tot slot dezelfde.

Met Google One heeft het bedrijf tegelijk een betere marktpositie verkregen in vergelijking met andere cloudopslagservices. Zo biedt Microsoft ook een abonnement aan voor €1,99 per maand, maar met slechts half zoveel opslag. Dropbox heeft de meest beperkte mogelijkheden en maakt meteen de sprong van gratis naar een abonnement van €9,99 per maand. Het abonnement van iCloud waarbij je 50GB krijgt voor €0,99 per maand is ook aantrekkelijk, maar als je meer wil dan dat, moet je meteen voor 200GB aan €2,99 per maand kiezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business