Nieuws

Fitbit’s nieuwe Charge 3 brengt het beste van Fitbit in een kleine behuizing

Fitbit is wereldwijd een van de meest bekende varianten betreffende smartwatches gericht op het sporten. Ditmaal komt het bedrijf met een opvolger van de Charge 2, de Charge 3.

De huidige generatie Charge-sportarmband van Fitbit is een behoorlijk succes de afgelopen jaren dat deze in de verkoop is geweest. Dat maakt het echter niet dat er nu geen tijd en plaats is om een nieuwe variant te onthullen. Het verbetert de smartwatch op punten die belangrijk zijn voor consumenten, zoals betere waterbestendigheid en tracking voor je zwemactiviteiten. De Fitbit Charge 3 bevat daarmee een aantal grote, maar vooral veel kleine aanpassingen.

Op eerste zicht ziet de smartwatch er vrijwel hetzelfde uit als de bestaande Charge 2, dat geldt echter voor veel smartwatches van het merk. Kijk je echter beter dan zie je dat Fitbit een aantal vernieuwingen heeft doorgevoerd aan het design. Daar komt nog bij dat er voortaan gebruik wordt gemaakt van Gorilla Glass 3, wat zorgt dat het scherm minder snel bekrast zal worden. Onder het laagje Gorilla Glass zit voortaan een beeldscherm welke grayscale kleuren kan weergeven, bij de Charge 2 bleef dit nog hangen op enkel zwart en wit.

Waterdicht

Fitbit heeft verschillende stappen gezet om de waterdichtheid van de smartwatch te verbeteren. Volgens Fitbit is de Charge 3 nu tot 50 meter waterbestendig, onder andere door het verwijderen van knoppen die ingedrukt kunnen worden. In plaats daarvan heeft Fitbit er dit jaar voor gekozen om inductieve knoppen te gebruiken met feedback in de vorm van een vibratie. De knoppen zijn te vergelijken met de thuisknop van Apple vanaf de iPhone 7. Omdat de waterbestendigheid verbeterd is, is het nu ook mogelijk om zonder enige problemen met de smartwatch te gaan zwemmen.

Dat is een leuke toevoeging, helemaal nu het zonder enige problemen mogelijk moet zijn om ook zwemactiviteiten te tracken met de fitness smartwatch. Op het droge is de smartwatch verder ook verbeterd, zo is de hartslagsensor volgens Fitbit een stuk betrouwbaarder. Ook is er een SpO2 meter aan de smartwatch toegevoegd, daarmee kan er worden gemeten hoeveel zuurstof er in het bloed bevindt.

Nieuwe functionaliteiten

Fitbit laat steeds meer functies van zijn duurdere smartwatches doorstromen naar de goedkopere varianten in de lineup. Zo krijgt ook de Charge 3 nu een heel hoop functies die voorheen toebehoorden op de Versa en Ionic. De eerste functionaliteit heeft vooral te maken met het besturingssysteem, zo is nu het dashboard van de Vera en Ionic ook aanwezig op de Charge. Daarop kunnen allerlei statistieken op worden afgelezen zoals het aantal stappen gelopen en het aantal verbrande calorieën.

Daarnaast is er nu een sportmodus waar bepaalde activiteiten met een doel ingesteld kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld instellen hoe lang je over een activiteit zou willen doen, of hoeveel calorieën je zou willen verbranden. Loop je veel hard, dan kan je ook gemakkelijk een afstand als doel instellen. Tijdens deze activiteit houdt de smartwatch een heel hoop specifieke gegevens bij over je activiteit, zoals je hartslag, SpO2 en hoogtewisseling tijdens de activiteit.

Notificaties

Wat het nog overduidelijker maakt dat de Charge 3 gezien kan worden als een volwaardige smartwatch zijn de volwaardige notificaties. Waar er voorheen geen notificaties getoond werden is dat dus nu volledig verandert. Gebruikers kunnen overigens selecteren welke apps notificaties mogen tonen, en telefoongesprekken kunnen geaccepteerd of geweigerd worden met de smartwatch.

Beschikbaarheid

Er zullen vanaf oktober naar verluid twee varianten van de Charge 3 beschikbaar zijn als opvolger van de Charge 2. Fitbit zet de goedkopere variant in de markt zonder NFC, waar de ‘Special Edition’ met NFC komt waar in de toekomt de mogelijkheid mee beschikbaar moet komen om Fitbit Pay mee te gebruiken.

Wat de prijzen van de smartwatch zullen zijn is vooralsnog voor Europa niet bekend. De prijzen in Amerika liggen op 149.95 dollar, waar de Charge 3 Special Edition voor 169.95 dollar over de toonbank gaan. De Fitbit Charge 2 kwam op de markt voor ongeveer 160 euro, dus de verwachting is dat de Charge 3 ook voor ongeveer deze prijs beschikbaar zal zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business