Nieuws

De Palette 2 brengt kleur naar 3D-printers

Mosaic onthult de nieuwe Palette 2 voor 3D-printers. Met dit apparaat kunnen 3D-printers ook voorwerpen in verschillende kleuren produceren.

Met de nieuwe Palette 2 van Mosaic Manufacturing is het voortaan geen probleem meer om te 3D-printen in verschillende kleuren. Dit autonome toestel produceert kleur door meerdere filamentkleuren te snijden en te splitsen en ze vervolgens toe te voegen wanneer een voorwerp wordt geprint. Het systeem gebruikt een unieke en innovatieve snijder, de Splice Core, die filamenten afmeet en snijdt tijdens het printen, waardoor de filamenten snel en makkelijk van kleur kunnen wisselen.

Alle kleuren van de regenboog krijg je nog niet met de Palette 2 of de Pro-versie, waarmee je sneller kan printen. Momenteel is het mogelijk om in vier verschillende kleuren tegelijk printen met het toestel. Daarnaast kan je het toestel niet met alle 3D-printers gebruiken, maar de installatie op de compatibele printers is wel makkelijk. Er zijn namelijk geen updates nodig bij de installatie, aangezien het toestel over de nieuwe Canvas-software beschikt zodat je makkelijk je kleurenprints kan inplannen door instructies naar de Palette en de printer te sturen.

De Palette 2 en de Pro-versie kan je op dit moment reeds bestellen voor $449 en $699 respectievelijk via de webshop van Mosaic. Hou er dan wel rekening mee dat de toestellen pas verzonden worden rond begin oktober.

3d-printenhardware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals