taxi

Uber gaat zich in de toekomst voornamelijk richten op fietsers en scooters, dit liet het bedrijf in een interview weten. Individuele transportmiddelen zijn immers beter geschikt in steden en zouden voor meer opbrengst moeten zorgen.

Advertentie

Uber is van plan om zich in de toekomst meer te richten op fietsen en scooters, dit liet de CEO van het bedrijf, Dara Khosrowshahi weten in een interview met de Financial Times.

De verandering van richting zou het bedrijf op korte termijn heel wat geld kosten, bovenop het verlies van 4 miljard dollar (3.4 miljard euro) van vorig jaar. Uber maakt zich echter geen zorgen. Volgens hen “is het op korte termijn financieel gezien misschien geen succes maar op lange termijn is het exact de richting die we uit willen.”

Uber verdient minder per fietsende gebruiker maar hoopt dit verschil goed te kunnen maken door het hogere aantal ritten die gemaakt zullen worden. Om dit doel te bereiken spendeerde Uber in februari alvast 200 miljoen dollar om het Amerikaanse bedrijf “Jump” te kopen, dat zich specialiseert in het delen van fietsen. Jump is momenteel beschikbaar in 8 Amerikaanse steden (waaronder New York en Washington) en is volop bezig om zich ook in Europa te vestigen, met Berlijn als eerste keuze.

Als Uber chauffeur moet je je alvast geen zorgen maken. Het bedrijf mag zich dan wel richten op de fietsende gebruiker, maar dat betekent ook dat klassieke ritten gemiddeld langer zullen duren en dus meer opbrengen per rit. Een bijkomend voordeel voor iedereen is dan weer het lagere aantal wagens op de baan.