Het Russische Kalashnikov Concern, bekend van de AK-47 aanvalsgeweren, heeft een elektrische wagen ontwikkeld. Deze moet de direct concurrentie met Tesla aangaan.

Advertentie

Het Russische Kalshnikov Concern, bekend van de AK-47 aanvalsgeweren, waagt zich aan een nieuwe uitdaging. Op de Army-2018 Forum defensie beurs in Moskou stelde de fabrikant immers zijn eerste elektrische wagen voor.

De nieuwe CV-1 is momenteel niet meer dan een prototype maar volgens een woordvoerder van het bedrijf zal “deze technologie ons toelaten om nek-aan-nek te gaan met de beste producenten van elektrische auto’s ter wereld, waaronder Tesla.”

De wagen is gebaseerd op een klassieke Sovjet “hatchback”, de IZh 2125 Kombi uit 1973. Deze moderne CV-1 kan op een enkele batterij van 90 kilowattuur ongeveer 350 kilometer afleggen. Hij haalt eveneens een snelheid van 100km per uur in zes seconden.

Sinds de AK-47, die al dateert uit de jaren 40, is het bedrijf hard op zoek naar nieuwe producten. Zo bracht het bedrijf al boten en drones uit, die het dan onder meer verkocht aan het Russische leger. Het merk heeft ook een eigen kledinglijn.

Het lijkt erop dat het heel wat drukker wordt in de elektrische auto industrie. Wij vragen ons alvast af wat Elon Musk hier van denkt.