Nieuws

HP BioPrinter print geneesmiddelen om antibioticatesten te versnellen

De HP BioPrinter is de ideale oplossing om efficiënt ziektes te bestrijden. De printtechnologie maakt het mogelijk om elke geneesmiddelencombinatie te printen voor onderzoeksdoeleinden.

Miljoenen mensen zijn wereldwijd het slachtoffer van de zogenaamde “super bugs” en een deel van hen sterft uiteindelijk als gevolg hiervan. De remedie tegen deze infecties kan wel eens de technologie in de HP BioPrinter zijn. Deze printer is in staat om elke mogelijk combinatie van geneesmiddelen te printen van picoliter tot microliter om deze voor onderzoek te gebruiken.

Momenteel is er in de VS een samenwerking aan de gang tussen HP en de CDC (Centrum for Disease Control) om efficiënter antibiotica te testen en produceren. De reden dat ziektes zich zo snel verspreiden, komt vaak door foutief gebruik van antibiotica. Eens een geneesmiddel is goedgekeurd, is het ook steeds bang afwachten tot de bacteriën in kwestie immuun worden voor de antibiotica. De HP BioPrinter moet er dus voor zorgen dat er antibiotica ontwikkeld wordt waarvoor bacteriën langzamer (of zelfs niet) immuun worden. Hiervoor is het dan ook essentieel dat dit soort technologie op (inter)nationaal niveau verspreid wordt.

Voorlopig wordt de HP BioPrinter alleen gebruikt in enkele farmaceuticabedrijven in de Verenigde Staten. De CDC wil deze technologie weliswaar zo snel mogelijk verspreiden in meer regio’s in het land. Bovendien wordt er aan verdere testen gewerkt voor de geneesmiddelen die de printer produceert om hun werking te kunnen verzekeren.

3D-bioprinting kent over het algemeen een sterke groei die zich de komende jaren zeker zal verderzetten. Met behulp van deze technologie zal het bijvoorbeeld ook mogelijk zijn om organen en lichaamsweefsel te produceren.

3d-printenbioprintenfarmaceuticahpvs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals