Nieuws

Apple koopt AR lenzen startup Akonia Holographics

De aankoop van een Augmented Reality startup geeft mogelijk een hint over de toekomstplannen van Apple.

Op woensdag bevestigde Apple dat het Akonia Holographics heeft gekocht. De aankoop van de startup, die in 2012 werd opgericht en zich focust op het maken van lenzen voor Augmented Reality brillen, zou een indicatie kunnen zijn van Apple’s toekomstplannen.

Apple topman Tim Cook liet in februari al uitschijnen dat hij een grote fan is van AR. Hij noemde de technologie toen diepgaand en zei dat “AR de mogelijkheid heeft om de menselijke prestatie te verbeteren in plaats van hen te isoleren.” en dat hij enorm gelooft in de technologie. Concrete plannen kondigde hij toen niet aan, maar volgens bronnen in de AR industrie werd het rond diezelfde tijd wel heel stil bij Akonia Holographics.

Het bedrijf specialiseert zich in dunne, transparante smart glass lenzen die levendige kleuren over een breed gezichtsveld weergeven. In 2012 haalden ze daarvoor al 11.6 miljoen dollar aan investeringen op.

Afwachten maar of Apple met een betaalbare AR bril op de markt kan komen. Gelijkaardige producten zoals de Magic Leap One en Microsoft HoloLense kosten immers een aardig centje. De Magic Leap kost je 2300 dollar en voor de Microsoft variant ben je al snel 3000 dollar kwijt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business