Nieuws

IFA: Sony lanceert nieuwe WH-1000XM3 als opvolger van de bestaande WH-1000XM2

Sony heeft zich de afgelopen jaren uit weten te werken als een van de twee grote fabrikanten op het gebied van noise cancelling hoofdtelefoons. Het bedrijf hoopt met de Sony WH-1000XM3 haar positie te kunnen verstevigen.

Elk jaar heeft Sony tijdens IFA een groot aantal nieuwe producten aan te kondigen. Vandaag lag de focus voor Sony op camera’s, geluid en smartphones. Vooral de laatste categorie trekt veel aandacht met de nieuwe Sony Xperia XZ3. Naast de smartphone is ook de opvolgers van Sony’s WH-1000XM2 op de markt gebracht. Op eerste zicht lijkt er weinig te veranderen, maar er is meer veranderd dan je zou verwachten.

Betere onderdrukking van omgevingsgeluid

Sony heeft samen met Bose de markt van over-ear noise cancelling hoofdtelefoons vrijwel in handen. Het is daarbij wikken en wegen om te weten wie de beste is, ze bieden namelijk beide een vergelijkbaar resultaat, in een andere body. Sony zegt met de WH-1000XM3 dit nog meer heeft weten te verbeteren. Zo zou omgevingsgeluid tot vier keer beter weg gefilterd worden, de vraag is echter of je dat nog gaat merken.

De verbeterde geluidsonderdrukking is mogelijk door de nieuwe QN1 chipset van de Sony WH-1000XM3, welke in combinatie met twee microfoons het geluid weet weg te filteren. De microfoons worden overigens ook gebruikt bij het hands free bellen via de Bluetooth connectie van deze hoofdtelefoon. Om de ervaring van noise cancelling nog te verbeteren is er een sensortechnologie aanwezig. Daarbij worden de irritante geluiden weg gefilterd – zoals het geluid van een motor een rumoerigheid op de achtergrond.

‘Adaptive sound’

Een interessante nieuwe functie is de Adaptive Sound functionaliteit. Daardoor wordt er op basis van locatie gebaseerd wat voor soort geluid er wordt weg gefilterd. Zo zullen er op een airport andere geluiden worden gefilterd dan wanneer je in een auto zit. Hoe dit precies wordt geregeld is niet aangegeven, ook is niet bekend welke locaties precies herkend kunnen worden.

Net zoals met de bestaande varianten gaat de batterij naar verwachting tot ongeveer 30 uur mee, geraakt de batterij dan toch eerder op, dan kan er nog altijd worden gekozen om hem snel op te laden. Tien minuten aan de snellader zou volgens Sony moeten resulteren in een batterijduur van 5 uur. De hoofdtelefoon is vanaf september beschikbaar in twee kleuren, zwart en zilver. De adviesprijs van de nieuwe hoofdtelefoon ligt op 380 euro, waarmee deze op hetzelfde prijspunt terecht komt als de huidige Sony WH-1000XM2.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business