Nieuws

Apple stelt nieuwe iPhone voor op 12 september

De nieuwe iPhone XS zal groter, duurder, en in een nieuwe kleur beschikbaar zijn, zo blijkt uit gelekte informatie.

In augustus vernieuwt de gemiddelde tech-journalist al eens wat vaker zijn mailbox in de hoop een uitnodiging te ontvangen voor het jaarlijkse Apple evenement. Het event, dat plaatsvindt op de Apple campus in Cupertino, betekent immers de aankondiging van de nieuwe iPhone en tal van andere Apple nieuwtjes. Op 12 september is het eindelijk zo ver.

Dat de iPhone X een update zal krijgen staat al vast. Volgens 9to5mac, dat gelekte informatie in handen kreeg, zou het gaan om drie nieuwe toestellen waarvan er twee alvast de naam iPhone XS dragen. Ze zullen beschikbaar zijn in hetzelfde 5.8 inch (14,7 cm) formaat en voor het eerst zal er ook een 6.5 inch (16,3 cm) model zijn. Opmerkelijk, want het maakt van de iPhone XS een van de grootste smartphones op de markt. Zo is hij vergelijkbaar met de Galaxy Note 9, die 6,4 inch groot is.

Daarbovenop zou er ook een goedkoper model ontwikkeld zijn dat gebruik maakt van een LED-scherm in plaats van het betere OLED-scherm. Met deze verschillende modellen komen ook extra prijspunten, wat de iPhone bij een breder publiek moet introduceren.

De website bevestigt ook dat de smartphones beschikbaar zullen zijn in goud, wat voordien niet het geval was. Op de rest van de specificaties is het nog even wachten, maar verwacht wordt wel dat de XS de nodige specificatie updates zal krijgen tegenover zijn oudere broertje. Dat was in het verleden namelijk de gewoonte bij de Apple S productlijn.

Tijdens het evenement zullen we trouwens ook de Apple Watch Series 4 mogen verwelkomen. Hierover weldra meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business