Slack zorgt ervoor dat je minder snel op het matje zal geroepen worden voor een lange lunchpauze. Je kan vanaf nu zelf kiezen hoe lang een status blijft staan.

Advertentie

Vergeet je soms ook om je Slack status aan te passen zodat het lijkt dat je al een hele morgen op de trein zit of een hele maand op vakantie bent geweest? Geen nood! Slack past daar nu een mouw aan dankzij statussen met een beperkte duur.

Standaard zal je bij het openen van het status venster (Ctrl+Shift+Y) in Slack nu 5 vooringestelde mogelijkheden zien. Het gaat om “In een vergadering”, “Aan het pendelen”, “Ziek”, “Op vakantie”, “Afstandswerken”.

Deze statussen kan je snel activeren of verpersoonlijken. Momenteel kan je er voor kiezen om hen te verwijderen na 30 minuten, 1 uur, 4 uur, op het einde van de dag, of de week, op een zelf gekozen datum of nooit. Wanneer je liever zelf een emoji kiest en je eigen status schrijft, kan dit ook perfect en heb je dezelfde keuzes. Hier bij TechPulse raden wij alvast aan om voor een custom Slack emoji te gaan.

Slack status updates zijn er ondertussen al meer dan een jaar en deze toevoegingen zijn een nuttige extra. De functionaliteit is nu onmiddellijk beschikbaar in Slack, meer dan de app herstarten hoef je niet te doen.


Gerelateerde artikelen

Aan de slag met Workplace Chat: Slack-concurrent van Facebook

Facebook introduceert een desktopapplicatie voor Workplace Chat. De tool doet sterk aan Slack denken en maakt het voor het eerst mogelijk eenvoudig je scherm te delen.