Nieuws

IFA: Honor Magic 2 wordt binnenkort gelanceerd als OPPO Find X-kloon

Honor had dit jaar tijdens IFA verrassend weinig aan te kondigen. De Honor Play was eerder al verschenen, enkel de Honor Magic 2 was nieuwswaardig maar dat toestel komt later dit jaar pas op de markt.

In de strijd om de schermranden zo klein als mogelijk te maken trekken fabrikanten allerlei trucjes uit de trukendoos om dit zo gemakkelijk als mogelijk te doen. Zo dachten OPPO en Vivo eerder ook al, dat waren de fabrikanten om als eerste de selfiecamera volledig uit het zicht te verwijderen. George Zhao, CEO van Honor, heeft tijdens de IFA Tradeshow aangekondigd dat Honor nu eenzelfde stap zal nemen. Deze stap zal als eerste gezet worden met de aanstaande Honor Magic 2, een toestel waar nog vrij weinig over bekend is.

Honor had tijdens IFA vrijwel niks bekend te maken, de Honor Play die ze hebben aangekondigd was eerder namelijk al in China onder de doeken vandaan gehaald. Om de presentatie toch wat speciaals mee te geven kwam er toch nog een andere smartphone om de hoek kijken, de Honor Magic 2. Tijdens de presentatie werden vrijwel alle specificaties van het toestel achterwege gehouden, al sprak men vooral over het beeldscherm. Deze krijgt bijna een 100 procent screen-to-body ratio, waarmee deze zelfs boven de OPPO Find X uit zou komen, aldus Honor.

OPPO Find X-kloon

Dat is ook direct een mooie brug naar de techniek die Honor van plan is in het toestel te verwerken. Het gaat namelijk om dezelfde manier om de camera’s te verbergen als met de OPO Find X. Er zal een schuifbaar gedeelte boven op de telefoon zitten met alle camera’s erin verwerkt. Deze zal dan bij het gebruiken van de camera omhoog schuiven. Of dit handmatig gedaan moet worden, of dat Honor ook voor een gemotoriseerde operatie kiest is niet bekend.

Ook bracht de CEO al wat informatie naar buiten over de te gebruiken SoC in de aanstaande smartphone, het zou daarbij gaan om de nieuwe HiSilicon Kirin 980. Deze SoC werd op IFA, pas na de presentatie van Honor over de Magic 2, aangekondigd. Vrijwel alle informatie was echter al beschikbaar, het mag dan ook geen wonder zijn dat de Honor CEO dit zo bekend kon maken.

Europa

In tegenstelling tot de OPPO Find X is de kans zeer klein dat de Honor Magic 2 ooit in Europa zal verschijnen. Honor heeft met de Magic-serie sinds 2016 een reeks aan software-oplossingen aangeboden die enkel in China beschikbaar zijn. Om deze naar Europa te brengen zal daarbij waarschijnlijk te kostbaar zijn, en dus ook niet gebeuren.

Het enigste wat Honor aan kon duiden over een datum van onthulling was ‘later dit jaar’. Gezien dat de eerste generatie Honor Magic toestellen op 16 december op de markt kwamen, is de kans daarbij groot dat ook de nieuwe generatie pas in december op de markt zal geraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business