Nieuws

Google onderneemt actie tegen valse advertenties voor technische hulp

Het internet stroomt over met valse advertenties die beweren dat ze technische hulp zullen geven. Google is dit bedrog beu en heeft actie ondernomen.

“OPGEPAST! Uw computer loopt gevaar! Installeer nu onze software en bescherm uw gegevens!” is een voorbeeld van een van de vele valse advertenties op het internet. Deze advertenties komen alsmaar meer voor en zorgen voor steeds meer problemen. Voor degenen die nog niet volledig mee zouden zijn; neen, je computer is niet in gevaar… totdat je natuurlijk software via een dergelijke advertentie downloadt. Google wil korte metten maken met dit toenemende bedrog en heeft globale maatregels getroffen.

David Graff, hoofd globaal productiebeleid van Google, deelde mee dat het moeilijker wordt om valse advertenties te onderscheiden van legitieme producenten, aangezien de frauduleuze praktijken zelf plaatsvinden buiten het platform. Daarom gaat het bedrijf de komende maanden een verificatieprogramma lanceren, zodat alleen de echte producenten van technische ondersteuning door derden het platform kunnen gebruiken. Google is al jaren bezig met zijn strijd tegen fraude in het algemeen en heeft hiervoor reeds juridische instanties geconsulteerd.

Voorlopig is deze verificatie voor bedrijven er nog niet en heeft Google een wereldwijde beperking ingesteld op dergelijke advertenties voor technische ondersteuning. Besef echter wel dat er nog steeds valse advertenties kunnen verschijnen na de invoering van de verificatie. Het is dus aan te raden om voortdurend kritisch te zijn als je op zoek gaat naar technische ondersteuning op het internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business