Nieuws

Sony topman vindt Fortnite cross-play niet nodig want Playstation is het beste platform

Kenichiro Yoshida heeft er alle vertrouwen in dat fans voor Sony Playstation zullen kiezen in plaats van de Microsoft Xbox of Nintendo Switch. Is hij te zelfzeker?

Terwijl Nintendo en Microsoft samenwerken met spelontwikkelaar Epic Games om het mogelijk te maken dezelfde Fortnite account op verschillende platformen te gebruiken, blijft Sony roet in het eten gooien. Dit tot het grote ongenoegen van de fans met een Playstation 4 console in huis.

Volgens Sony CEO Kenichiro Yoshida, is de beslissing echter gemaakt. Sony zou zijn beslissingen over cross-play maken op basis van de gebruikerservaring voor zijn spelers en volgens hem kan je Fortnite niet op een betere manier spelen dan op Playstation 4. Het lijstje van titels die niet ondersteund worden stopt daar trouwens niet. Populaire spellen zoals Rocket League en Minecraft kunnen ook niet op de medewerking van Sony rekenen.

Het conflict gaat zelfs zo ver dat Microsoft en Nintendo samen een trailer lanceerden voor Minecraft cross-play, onder het motto “better together”. Yoshida ziet er echter geen graten in. Meer nog, hij houdt wel van wat gezonde concurrentie en ziet het als een positief iets voor de industrie.

Als je dus tijdens het pendelen Fortnite op de Nintendo Switch wil spelen kan je de Playstation 4 best helemaal vermijden. Eens je account gelinkt is met het Playstation Network is het immers niet meer mogelijk om deze te ontkoppelen en Fortnite op Xbox of Switch te spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business