Nieuws

Samsung laat binnenkort eindelijk Note 9-gebruikers de Bixby knop uitschakelen

Samsung heeft sinds de Galaxy S8 haar eigen digitale assistent in handen. Het is een doorn in het oog voor veel gebruikers dat er tevens een knop voor aanwezig is om deze te activeren. Deze knop bleek bij de Note 9 nog niet te deactiveren.

Waar Samsung met de Galaxy Note 9 een tijdje geleden niemand enorm meer wist te verrassen, was het wel een verrassing dat de Bixby knop aan de zijkant standaard was ingeschakeld – maar blijkbaar ook niet uit te schakelen was. Vanaf de Samsung Galaxy S8 hebben een aantal high-end toestellen nu al de Bixby knop mogen ontvangen, al was het bij de andere toestellen wel altijd mogelijk deze uit te schakelen. Ook kwam er apps in de Google Play Store – zoals bxActions – die het mogelijk maakte de knop opnieuw te programmeren om andere acties uit te voeren.

Waarom Samsung de keuze heeft gemaakt om de knop vast ingeschakeld te houden is onbekend. Het forceert gebruikers wel om de digitale assistent tegen te komen – en mogelijk dus uit te proberen. Gezien dat met de Note 9 het nieuwe Bixby Voice 2.0 werd gelanceerd, is de kans groot dat dit een van de redenen was om de optie niet beschikbaar te stellen. Een paar maanden na de lancering van de Samsung Galaxy S8 kwam er een optie om de knop – die zich onder de volumeknoppen bevindt – uit te schakelen. Veel gebruikers irriteerde zich aan het perongeluk drukken op de knop waarna Bixby zich automatisch zou opstarten.

Eind september

Een Tweet van Samsung Duitsland laat nu aan een gebruiker weten dat de update om de knop uit te schakelen vanaf eind september beschikbaar zal zijn voor gebruikers. Of dit zal gebeuren met een update aan Bixby – zoals dit was met de eerdere toestellen die de optie verkregen – of dat het samen zal gaan met een systeemupdate zoals beveiligingspatches is niet bekend. Het gaat daarbij ook om het Duitse Twitteraccount, het zou dus mogelijk kunnen dat de update nog wat later in de Benelux arriveert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business