Nieuws

Audi begint met massaproductie van eerste geheel elektrische SUV

Drie jaar geleden onthulde Audi de conceptwagen van een geheel elektrische SUV. Intussen rollen de eerste SUV’s eindelijk uit de fabriek.

We zien steeds meer elektrische wagens op de baan tegenwoordig. Naast miljoenenproducent Tesla wagen zich nu ook andere grote merken zich aan de productie van geheel elektrische voertuigen. Zo toonde Audi drie jaar geleden hun conceptwagen voor een volledig elektrische SUV. In de loop van de jaren heeft de producent al wat informatie bekendgemaakt over de wagen. Maar sinds gisteren wordt deze Audi e-tron SUV ook daadwerkelijk gebouwd in de fabrieken van het bedrijf.

De massaproductie van de elektrische SUV werd al een tijdlang voorbereid door Audi. We wisten dus al dat deze wagen een accu van 95 kWh onder de motorkap heeft zitten samen met twee elektrische motors die zorgen voor een totale output van 320kW. Gemiddeld zal je hiermee zo’n 400 kilometer per keer kunnen afleggen. Bovendien heeft de SUV een snellaadfunctie die gaat tot 150 kW. Na de globale lancering van de wagen later deze maand zullen we over meer gedetailleerde informatie beschikken.

Audi heeft verder meegedeeld dat de Audi e-tron SUV de eerste elektrische wagen zal zijn in een nieuwe reeks van geheel elektrische wagens. Tegen 2020 wil het bedrijf ook een vierdeurs Gran Turismo en een compact model op de markt brengen. Tegen 2025 willen ze hun gamma zelfs uitbreiden met meer dan 20 elektrische voertuigen en hybridewagens.

De productie van de SUV is dus gisteren van start gegaan in de gerenoveerde Audi-fabriek in Brussel. Als alles goed verloopt, verwachten we dat de verkoop van de wagen aan het einde van dit jaar van start zal kunnen gaan. De startprijs van de Audi e-tron SUV zou tot slot €80.000 bedragen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business