Nieuws

Passagier Lyft taxi laat Google Pixel 3 XL liggen bij het uitstappen

De Google Pixel 3 XL is vrijwel overal gelekt. Het toestel is al dusdanig bekend dat een Lyft chauffeur Android Police foto’s door wist te sturen met daarbij vermeld dat het gaat om een Google Pixel 3 XL.

Nog niet eerder was een smartphone dusdanig vaak in het nieuws te zien. Wat ook opvallend is, is dat het toestel ook nu weer zo goed te zien is. Recentelijk kwamen er nog geruchten naar boven uit Oekraïne en Rusland over smartphones die op de zwarte markt zijn verschenen. Het lijkt er namelijk op dat de toestellen uit een fabriek van Foxconn – waarschijnlijk de productiepartner van Google, voor in elk geval de Pixel 3 XL – zijn gestolen. Vervolgens zijn de toestellen verspreid, mogelijk zelfs tot in de Verenigde Staten.

Ditmaal is er een Google Pixel 3 XL verschenen in een Lyft taxi. Een lezer van Android Police die anoniem wenst te blijven heeft aangegeven dat er een Google Pixel 3 XL was achtergelaten in zijn taxi. Omdat er al enorm veel Google Pixel 3 XL renders en tevens ook echte foto’s waren gelekt herkende hij het toestel en maakte hij tegelijkertijd een aantal foto’s van het toestel. Het is ook geen verrassing dat het toestel dusdanig makkelijk te herkennen valt, er zijn vrijwel geen andere toestellen met dusdanig grote inkepingen in het scherm.

Geen gestolen unit

Er is geen bewijs dat de Pixel 3 XL’s die rond lijken te zweven onder handelaren in Rusland en Oekraïne zijn gestolen uit de fabrieken. Toch is de kans klein dat het gaat om testexemplaren, de toestellen op de zwarte markt komen namelijk incluis accessoires. Dit terwijl de meeste toestellen die worden getest voor bijvoorbeeld soft- en hardware deze accessoires missen, of niet in een verpakking komen die klaar is om op de markt gebracht te worden. Daarmee kan er worden geacht dat de kans groot is dat er op een illegale manier de beschikking verkregen is voor de toestellen.

In dit geval lijkt het echter niet om een gestolen versie te gaan, al is hier ook wederom geen bewijs voor. Het toestel gevonden door de Android Police lezer die in het stuk Anonymous Alligator wordt genoemd heeft allerhande stickers op de achterkant. Deze stickers zijn ter identificatie van het toestel, wat de kans groter maakt dat het hier daadwerkelijk gaat om een preproductiemodel die door een Google medewerker wordt gebruikt om testen op uit te voeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business