Nieuws

Ongewenste tweets op tijdlijn zijn een bug, geen feature

Twitter toont momenteel aan verschillende gebruikers foutieve informatie over tweets die personen die zij volgen, geliket zouden hebben.

Sinds enkele jaren maakt Twitter regelmatig een selectie van tweets die het als interessant en relevant klasseert voor jou als gebruiker. Deze komen dan boven je tijdlijn te staan als suggesties. Ook worden likes van mensen die je volgt, getoond boven deze tweets. Daar liep het nu dus mis.

Gebruiker TappyPaws meldde bijvoorbeeld dat Twitter aangaf dat een aantal van de personen die ze volgt een tweet van Donald Trump of Ted Cruz hadden geliked. Bij verdere inspectie van de likes op hun profiel bleek dit echter niet zo te zijn.

In het verleden is het wel vaker duidelijk geworden dat Twitter ons maar al te graag zou blootstellen aan content buiten ons persoonlijke netwerk, maar het verzinnen van likes leek wel een heel vreemde keuze.

Nadat enkele Twitteraars op onderzoek uitgingen bleek echter dat de likes wel bestonden, maar niet op de tweet zelf. Een like op een retweet met quote zou bijvoorbeeld meegeteld hebben en ook de like van een reactie op de getoonde tweet telde mee. Eerder een technisch probleem dus.

Twitter liet ondertussen weten dat het wel degelijk over een bug gaat met de likes en dat ze aan een oplossing werken. Het probleem zou voorkomen bij talrijke accounts.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business