Nieuws

FIDO-testprogramma voor biometrische beveiliging zet als eerste industriewijde standaard

Steeds meer fabrikanten maken gebruik van biometrische beveiliging in een groot deel van hun apparaten. De vraag of het wel veilig is kan daarbij moeilijk worden beargumenteerd, een nieuwe FIDO standaard kan daar mogelijk bij helpen.

Vrijwel elke smartphone boven de honderd euro komt met een vingerafdrukscanner ingebouwd. In het high-end segment zie je daarentegen al steeds meer de overgang naar het ontgrendelen van je telefoon met je gezicht. Daarbij worden er 3D-punten opgenomen door middel van een speciale sensor, daarmee kan een nauwkeurig beeld worden gevormd van je gezicht. De vraag is echter elk keer weer, hoe veilig is de oplossing die een fabrikant heeft aangedragen om je telefoon te beveiligen? Een nieuwe standaard ontwikkeld door FIDO kan daar mogelijk op korte termijn antwoord op gaan geven.

De nieuwe standaard die FIDO nu op de kaart probeer te zetten zal op korte termijn mogelijk gaan maken om de veiligheid van biometrische beveiliging te gaan testen. Elke fabrikant had voorheen wel een eigen veiligheidsstandaard, maar een standaard waar de hele industrie mee overweg kon bestond nog niet. Door middel van de nieuwe standaard kunnen fabrikanten voortaan bij onafhankelijke testlabs terecht om hun hardware te laten testen op de veiligheid. Met de resultaten kunnen ze daaropvolgend aantonen dat de gebruikte hardware veilig genoeg is om bijvoorbeeld apps te openen of zelfs betalingen uit te kunnen voeren.

Meer apparaten met biometrische beveiliging

Door het testen van de biometrische beveiliging kan de methode steeds meer geaccepteerd raken. Waar dat nu bij smartphones al zeker wel het geval is, is dat zeker niet iets wat door de industrie gedragen wordt. In laptops en desktops zijn vingerafdrukscanners bijvoorbeeld nog enorm schaars. Ook zorgt het ervoor dat fabrikanten meer vertrouwen krijgen in hun producten en deze sneller aan kunnen bieden in combinatie met zekerheden betreffende de veiligheid van de producten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business