Nieuws

HP Metal Jet veroorzaakt opschudding in 3D-printwereld

Met de HP Metal Jet stormt het bedrijf de markt van de 3D-printers voor metalen binnen. Metalen 3D-printen is en blijft efficiënter dan met traditionele methodes.

De wereld van de 3D-printers is voortdurend in beweging. Zo heeft de HP Metal Jet vandaag zijn intrede gemaakt in de markt van de 3D-printers voor metalen. Het bedrijf heeft namelijk de concurrentie in deze markt sterk aangewakkerd door zijn nieuwe printer aan te kondigen voor “slechts” – als ik de aanhalingstekens groter zou kunnen maken, dan zou ik dat doen – $400 000.

De HP Metal Jet zou de massaproductie van mainstream metalen mogelijk moeten maken, met een focus op stalen in het bijzonder. Het bedrijf heeft reeds deals afgesloten met ervaren partners in deze sector, waaronder Volkswagen en Johnson & Johnson Medical Devices. Het zou dus goed kunnen dat bepaalde onderdelen van je nieuwe auto geproduceerd zijn door een 3D-printer van HP.

Verder zou de HP Metal Jet ook 50 keer productiever moeten zijn bestaande printers door o.a. zijn “voxel-level binder jetting technology”. In mensentaal wordt dit iets in de aard van: “De printer is goedkoper en werkt efficiënter dan de rest.” Tim Weber, afdelingshoofd bij de 3D-printers voor metalen, voegde hier aan toe dat HP een expert is op dit vlak met deze uitspraak: “We have 30-plus years of figuring out how to jet crazy stuff.”

Vanaf volgend jaar zullen klanten hun 3D-ontwerpen kunnen uploaden naar de productieservice, waarna HP-ingenieurs hen zullen helpen bij het printproces. Het bedrijf geeft echter al toe dat hun printers niet alle mogelijke ontwerpen zal kunnen verwezenlijken. De HP Metal Jet zou, als alles volgens plan verloopt, beschikbaar moeten zijn voor vroege klanten in 2020 voor een aardig prijsje van net geen $400 000. Tot slot zal de beschikbaarheid van het toestel verder uitgebreid worden in 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business