OnePlus 6T

OnePlus geeft waarschijnlijk de vingerafdrukscanner met de OnePlus 6T een upgrade, deze zou zich namelijk voortaan aan de voorkant van de telefoon bevinden, in het scherm.

Advertentie

OnePlus is onderdeel van BBK Electronics, een bedrijf waar OPPO en Vivo ‘toevallig’ ook onderdeel van zijn. De afgelopen jaren waren er tussen OnePlus en OPPO al duidelijk gelijkenissen te zien, beide bedrijven deelden een vergelijkbaar design met andere interne componenten. De OnePlus 6T zal wederom op een bestaande OPPO-smartphone gebaseerd worden, de OPPO R17 Pro. Een leuke toevoeging aan deze smartphone is de vingerafdrukscanner in het scherm, niet al te toevallig lijkt de OnePlus 6T deze scanner nu ook te bevatten.

Screenshot

De Amerikaanse nieuwsader CNET zou contact hebben gehad met OnePlus over de aanstaande smartphone. In een bericht geeft de Chinese fabrikant aan dat de OnePlus 6T de beschikking krijgt over ‘Screen Unlock’. Daarmee zou het mogelijk moeten zijn om een vinger op het scherm te leggen om de telefoon te ontgrendelen, vergelijkbaar hoe het nu het geval is met vingerafdrukscanners die niet achter het scherm zitten. Net als bij de OPPO R17 Pro zit de scanner onderin het scherm. In een screenshot die CNET heeft ontvangen van OnePlus is ook duidelijk het gebied van de scanner te zien.

Wederom vergelijkbaar met de toestellen van OPPO en Vivo wordt er onderin het scherm een animatie getoond. Legt de gebruiker daar een vinger op dan zal het scherm verder oplichten om de vingerafdruk duidelijk in het zicht te brengen. Dat is namelijk nog wel een nadeel van de scanners onder het scherm, deze vertrouwen nog op een optische sensor waarbij beelden met elkaar vergeleken worden. Deze methode zal mogelijk nooit zo snel worden als een ‘standaard’ scanner, maar zowel OPPO als Vivo geven aan druk bezig te zijn met de ontwikkeling van de gebruikte sensoren.

Wat als laatste interessant is aan de screenshot is de datum die erop vermeld staat, namelijk 17 oktober. De kans is klein dat deze datum met toeval gekozen is, en op sociale media zegt OnePlus snel ook dat er een ‘Top Secret Message…’ aan zit te komen. Wat er precies naar voren zal komen in het bericht wordt niet duidelijk, al is de kans groot dat de eerste berichten over de OnePlus 6T nu beginnen te rollen en het toestel op 17 oktober officieel wordt gelanceerd.

Overige specificaties

OnePlus heeft voor de aanstaande onthulling een echte vernieuwing gemaakt voor een T-model, waar dat met de OnePlus 3T behoorlijk tegen leek te vallen. De specificaties zijn verder overigens niet enorm spannend, de SoC zal nog altijd de Snapdragon 845 zijn met 6 of 8 GB RAM. Het scherm is een klein beetje gegroeid, van 6,28-inch naar 6,4-inch. Verder is ook de notch gewijzigd, deze is nu vergelijkbaar met wat OPPO uit weet te halen met al zijn nieuwe smartphones, waaronder de OPPO R17 (Pro). Andere specificaties blijven vooralsnog onbekend, al zou dat in de komende weken wel eens kunnen wijzigen.

Advertentie