Nieuws

Apple Watch 4 officieel: vooral een aantal ‘kleine’ wijzigingen

Gisteravond was Apple weer klaar om een aantal nieuwe producten te tonen, waaronder de vernieuwde Apple Watch 4. Grote vernieuwingen zijn er niet, maar toch worden de smartwatches iets kleiner.

In 2015 kwam Apple met de eerste versie van de Apple Watch op de markt. Toentertijd waren smartwatches nog verre van populair, het Amerikaanse bedrijf was er dan ook al redelijk vroeg bij. Bij de onthulling van de vierde generatie Apple Watch was Apple vooral blij om te kunnen vermelden dat het de ‘dunste Apple Watch ooit’ is, alleen klopt deze uitspraak niet. Het is vergeleken met de Apple Watch 3 zeker een stuk beter vertoeven, de dikte is namelijk van 11.4- naar 10.7mm gegaan. De eerste generatie Apple Watch weet het echter nog wel beter te doen, namelijk 10.5mm. Het is wel verrassend om te zien dat er met een extra dikte van 2mm het bedrijf onder andere GPS en waterbestendigheid heeft weten toe te voegen.

Niet enkel de dikte van de smartwatch was voor Apple een focus tijdens de presentatie, ook de afmetingen van het scherm zijn gegroeid zonder dat de behuizing daarin mee is gegaan. Er zijn nu twee verschillende opties: 40- en 44mm, in tegenstelling tot de bestaande 38- en 42mm Apple Watch 3. Het 44mm model heeft een schermoppervlakte van 977 mm2, terwijl het oude 42mm model slechts een schermoppervlakte had van 740 mm2. Eenzelfde schaling is zichtbaar bij het 40mm, deze heeft nu een schermoppervlakte van 759 mm2, terwijl het 38mm model slechts een 563 mm2 schermoppervlak had. De schermen zijn overigens net als bij de bestaande modellen OLED-panelen, uit welke fabrieken de panelen komen heeft Apple niet vermeld.

Interne specificaties

Bij de Apple Watch 4 kan er opgemerkt worden dat Apple een duidelijke focus heeft weten te leggen op de buitenkant, waar de interne hardware geen enorme veranderingen is ondergaan. Er zit nu een dual-core S4 processor in, deze zou twee keer sneller zijn dan de huidige S3. Het opslaggeheugen is nu voor elk model 16 GB. De Apple Watch heeft ook een upgrade ontvangen naar Bluetooth 5.0, al hebben er verder geen wijzigingen plaatsgevonden aan de verbindingsmogelijkheden.

Een andere wijziging die Apple intern heeft doorgevoerd is aan de hartslagmeter. Het gaat om een vernieuwde optische sensor, ook is er nu een elektronische hartslagsensor aanwezig. In Amerika biedt de sensor ondersteuning voor ECG, al lijkt dat iets te zijn wat voorlopig Europa niet zal bereiken. GSMArena merkte dit op na de presentatie, er werd namelijk tijdens de presentatie niet vermeld waar de functie beschikbaar zou zijn.

Prijzen

Vanaf 14 september zijn beide modellen online te pre-orderen, vanaf 21 september zullen de smartwatches uitgeleverd worden. De prijzen liggen in de Benelux op 429 euro voor het 40mm model, waar het 44m model voor 459 euro over de toonbank gaat. Natuurlijk zijn er ook speciale bandjes los te bestellen naast het ‘standaard’ meegeleverde bandje, dit kost 59 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business