Nieuws

Windows 10 Insider-update gooit een laag ‘Fluent-verf’ over inlogpagina

De Windows 10-update voor oktober zal zeer binnenkort uitrollen. Gebruikers in de ‘Skip ahead’ ring kunnen ondertussen al genieten van functies die bij de volgende update toegevoegd worden, waaronder meer Fluent Design.

Waar Microsoft al zo goed als klaar is met de Windows 10 update voor oktober, ofwel Redstone 5, is het werk voor de volgende update met codenaam 19H1 pas net van start gegaan. De meeste Insiders merken nog niks van de wijzigingen die Microsoft daar op de achtergrond al aan het uitvoeren is, met uitzondering van de ‘Skip Ahead’ ring. Het toeval wil dat Microsoft daar nu net een nieuwe Windows Insider Preview naar heeft uitgerold met buildnummer 18327. In de nieuwe update wordt duidelijk dat het zogenoemde ‘Fluent Design’ steeds verder het besturingssysteem in trekt.

 

Eind 2017 introduceerde Microsoft de eerste Fluent Design ontwerpen, evenals dat vanaf de september update in 2017 steeds meer Fluent Design werd toegepast. Ondertussen krijgen steeds meer Microsoft-applicaties het vernieuwde design met tussentijdse updates, waaronder bijvoorbeeld de rekenmachine. Daar blijft het echter niet bij, want de bedoeling is om uiteindelijk de gehele interface om te vormen naar Fluent Design. De nieuwste Insider Preview laat daar al een belangrijke stap in zien, Microsoft heeft de inlogpagina voorzien van het nieuwe Fluent Design. Daarmee wordt in dit geval de achtergrond wazig; daarmee zou er een betere focus liggen op de daadwerkelijke bedoeling van de inlogpagina. Microsoft noemt het vernieuwde design overigens “acrylic brush.”

Your Phone Companion

Een Sms’je versturen vanaf je Windows 10 computer? Het is mogelijk met de Your Phone Companion applicatie. Om verwarring te voorkomen heeft Microsoft nu een naamswijziging doorgevoerd, voorheen heette de applicatie ‘Microsoft Apps’, wat naar mijn mening dan ook een naam is die vrij weinig van doen heeft met het verbinden met je smartphone.

 

Mocht je in de Skip Ahead ring zitten dan is de update direct beschikbaar. Let er wel op dat het nog altijd gaat om een Windows Insider Preview, dus de nodige bugs zijn aanwezig: het is niet aan te raden deze update op een computer te installeren die dagelijks gebruikt wordt. Wel kan het leuk zijn om als eerste alle nieuwe functies uit te proberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business