Nieuws

Turkije beboet Google voor schending concurrentiewetgeving

De Turkse mededingingsauthoriteit laat vandaag weten dat het Google heeft beboet voor een totaalbedrag van 93 miljoen Turkse lira, oftewel 13 miljoen euro. Volgens de Turkse concurrentiewaakhond had de softwaregigant de concurrentiewetgeving geschonden met zijn verkoop van mobiele software.

 

In een statement liet de Turkse concurrentiewaakhond weten dat Google LLC, Google International en Google Reclamcilik, de Turkse reclame- en promotieafdeling van Google in totaal zes maanden had gekregen om alle noodzakelijke juridische aanpassingen door te voeren die ‘ervoor zouden zorgen dat er weer rechtmatige concurrentie zou ontstaan op de markt’.

 

Turkije en de VS verkeren al een tijdje in woelig diplomatiek vaarwater. Dat heeft ook zijn effect op de technologiesector. Recent nog kondigde de Turkse president Erdogan aan dat Turkije de strijd zou aanbinden met de iPhone. Daarvoor zal Turkije alles inzetten op haar laatste smartphone van eigen makelij, de Vestel Venus Z20.

 

Nu Turkije mogelijk een diplomatiek relletje met Google gestart is, is het duidelijk dat de relaties tussen de VS en Turkije steeds verder aan het verzuren zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business